Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Piše: Lana Poljak Branisavljević

TRAGATELJI ZA ISTINOM

Dobar ti dan, dragi prijatelju! Danas ti na početku našeg susreta želim postaviti par pitanja. Čitaš li ili pratiš li još neke portale osim hagiohr portala? Vjerujem da da. O čemu voliš čitati? Koje te to teme zanimaju? Moram priznati kako ja sve manje volim čitati razne novinske članke i članke na informativnim portalima jer mi se nerijetko dogodi da čitajući neki članak ostanem razočarana, pa pomalo i ljuta na samu sebe što sam potratila vrijeme jer me pročitani sadržaj “ostavio” praznom, bez prave informacije ili pak u nekoj tjeskobi. I sama sam na “vlastitoj koži” iskusila koliko neprovjerenih i neistinitih informacija bude izneseno, napisano ili pak bez ikakve provjere istinitosti iskopirano iz nekog drugog medijskog izvora, a onda i objavljeno. No, svaka ta površnost i laž imaju utjecaj, one nisu bezazlene, one nekoga dotiču, ranjavaju, netko je kroz te riječi ismijan ili lažno ocrnjen. Ponekad mi se čini kao da u medijima vlada “natjecanje” tko će objaviti veću senzaciju i pritom staviti naslov koji će privući što više čitatelja, ali nažalost bez želje da u središtu bude dobrobit čovjeka, onoga o kome se govori ili piše i s druge strane onoga kome se vijest prenosi.

Imaš li i ti iskustvo da si doživio površnost nekog sadržaja koji te “na prvu” privukao? Biti novinar neizmjerno je dragocjeno i vrijedno zvanje. Ono je prekrasan dar za donošenje istine, dobrote i ljepote čovjeku.

Više nego ikad danas su svijetu potrebni plemeniti i čestiti pronositelji informacija.

Oni koji se zalažu za jasnoću i istinu, oni koji donose nadu i lijepu riječ. Oni koji istražuju, svjedoče, tragaju, ljube čovjeka. Oni mogu otvarati vidike ka Dobru i činiti da to Dobro dođe do velikog broja ljudi. Promišljam, nije li konačnici i svatko je od nas na neki način “novinar” u svojoj okolini? Zapitaj se, što ti prenosiš drugima? Kakve vijesti izlaze iz tvojih usta? Kakve su tvoje poruke i mailovi koje pišeš? Kako ti donosiš dobrotu, ljepotu i istinu drugima? Ljudi kroz cijelu povijest čovječanstva čeznu za istinom o njima samima, o tome odakle su i kamo idu, o tome zašto su na ovome svijetu i kamo nakon smrti odlaze.

Svi smo, dragi prijatelju, tragači i tražitelji, čeznemo da nam netko odgovori na ta temeljna pitanja našeg života, da pronađemo smisao i radost života. Radosna vijest je da postoji Stvoritelj! On je izvor i luka našeg života, On jest Istina i donosi nam istinu o nama samima. On nam jedini donosi riječi Života i najbitnije informacije! Posegni danas za Njegovom riječi, za onime što ti On poručuje i govori. To su sadržaji koji hrane našu dušu i osposobljavaju nas da budemo istinsko svjetlo u ovome svijetu.

Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Total
0
Shares
Prev
Ja kao hagiopacijentica i hagioasistentica

Ja kao hagiopacijentica i hagioasistentica

Piše: Dubravka Jedjut Roca Od najranije mladosti su me zaokupljala

Next
Nova kolumna – Sagradi kuću na stijeni

Nova kolumna – Sagradi kuću na stijeni

U uredništvu portala smo osobno uvidjeli kako nije jednostavno napraviti treći


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati