Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

SUSRET KOJI ODMARA

Piše: Lana Poljak Branisavljević

Danas u mom srcu odjekuju Očeve riječi: “Dođite k meni svi koji ste umorni i opterećeni i ja ću vas odmoriti!”. Upravo su to riječi koje su nam u ovim vremenima više nego potrebne za čuti! Promatram svoje kolege na radnom mjestu, medicinske sestre i njegovateljice, socijalne radnike i servirke koji i po nekoliko dana zaredom rade noćne smjene i brojna dežurstva, rade blagdane i ne pamte kada si bili na godišnjem odmoru i ne mogu ne primijetiti na njihovim licima umor i opterećenost.

I pitam se, a tko to čovjeku može dati istinski odmor? Tko to može skinuti terete sa ljudskih srca? Gdje se to čovjek može “opustiti” od težine stvarnosti koja ga okružuje?  Postoji li mjesto na kojem se mogu osjetiti bezbrižnom i zaštićenom?

Postoji! To je blizina Očeva, blizina samog Stvoritelja, Njegov zagrljaj, Njegova riječ, Njegova zaštitnička ruka…Jesi li iskusio, dragi čitatelju, tu sigurnost, tu nježnost? Ako jesi, onda ćeš imati potrebu uvijek se iznova i iznova baš Njemu vraćati. Naš umor ne dolazi samo zbog umora tijela.

Čovjeka još više od umora tijela umaraju njegove misli ako su one tmurne, pesimistične i negativne. Čovjeka umara njegova prošlost ako nije otpustio od sebe sva ona loša iskustva koja je doživio. Umornima nas čini naša opterećena i ranjena savjest i naše loše navike koje nas zarobljavaju. Silno nas umara govor o bolestima i očekivanje nečega lošega što bi se moglo dogoditi.

Što nam je dakle činiti? Kako se osloboditi tromosti i bezvoljnosti? Kako učiniti da naša duša prodiše? Pronađi vrijeme tišine u svom danu. Stavi Stvoritelja ispred svih svojih poslova. Neka sve drugo pričeka. Pročitaj Njegovu riječ, poslušaj što ti govori…

Koja je to riječ koja te odmara? Koja riječ ti daje nadu i uzdiže pogled? Dopusti svojoj duši da upija Njegov mir…Samo On može obnoviti naše snage. Samo Njegova blizina me iznova osposobljava za sve ono što je preda mnom. Neka te u danima koji su pred tobom, dragi čitatelju, Stvoritelj odmori i skine svaki nepotreban teret koji nosiš.

Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatitiza tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Total
0
Shares
Prev
KAKO SE BORITI PROTIV STRAHA? – Tomislav Ivančić

KAKO SE BORITI PROTIV STRAHA? – Tomislav Ivančić

Tomislav Ivančić transkript emisije na HKR-u, uredila Lidija Krolo Poštovani

Next
Slobodna od navezanosti

Slobodna od navezanosti

Piše: Vesna Čirjak Još kao djevojčica nisam voljela velike promjene


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati