Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Piše: Lana Poljak Branisavljević

PRIPREMI SRCE


Promatram ovih dana onu već dobro poznatu jurnjavu uoči Božića. Kao da se sve oko nas baš tada silno trudi odvući nas u rastresenost i usmjeriti nas na površinske stvari… da li je sve pospremljeno, jesmo li sve kupili, što ćemo kuhati, kako ćemo se obući, a nerijetko baš tada i u obitelji buknu najveće prepirke i nemiri, zar ne?

Opažaš li koliko te toga želi odvući od tvoga središta? Jer, nije li ovo upravo blagoslovljeno vrijeme pripreme tvoga srca? I sama se pitam za koga i za što se to pripremam ovih dana? Današnji dan nas poziva da uđemo iznova u tišinu. Dobro pogledaj u svoje srce… Ima li u njemu što za pospremiti? Ima li u njemu štogod potrebno nove “odjeće”? Sjaji li i tvoja savjest baš onako kao si uresio svoj dom?

Kako je lijep osjećaj kada nakon teškog cjelodnevnog rada dođeš kući, otuširaš se i obučeš u čistu odjeću. A kako li je tek potrebno, još i više, svakodnevo “otuširati” svoju dušu. Koliko napasti i ružnoće, već od ranog jutra, vreba na nas. Dosta nam je pročitati kakvu zastrašujuću vijest da nas uhvati strah. Ili smo pak nekoga susreli tko nas je kritizirao ili uvrijedio i onda cijeli dan nosimo muku tih riječi i previremo o tome u svojim mislima.

Možda te boli nešto na tijelu pa si zagledan u bolest i osjećaš se nemoćan i slab. Ako si pak tjeskobno zabrinut zbog životne situacije u kojoj si se našao možda lako sklizneš u tugu i sažaljenje. Baš zato jer poznaje našu krhkost i našu ljudsku narav sam Stvoritelj nam dolazi u susret i juri da nas izbavi od svakoga zla. Na nama je da učinimo samo jedno – da dopustimo da uđe u naše srce i da nas ozdravlja, da nas čini sposobnima biti ljubav, da nas uvede u istinu i slobodu od svega onoga što nije dostojno Njegovih miljenika, da budemo svjetlo ovoga svijeta, u konačnici da povjerujemo Njegovoj Riječi koja se utjelovila među nama – Isusu iz Nazareta.

U ovih par dana do Božića zaustavi jurnjavu i žurbu, oslobodi se težnje da sve ispadne kako si planirao, utišaj buku izvana koja te možda zaglušuje i pripremi svoje srce za susret sa Onime koji te ljubi tako da je i svoj život za tebe darovao. Neka ti je blagoslovljen i radostan Božić, dragi prijatelju!

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Total
0
Shares
Prev
Strah od smrti – iskustvo hagioterapije

Strah od smrti – iskustvo hagioterapije

Istinitost podataka jamči centar koji je slučaj ustupio

Next
ZASTANI DANAS – Tomislav Ivančić

ZASTANI DANAS – Tomislav Ivančić

Htjeli bismo da ovog Božića Isus ne bude izvan naših sela i gradova, izvan naših


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati