Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Piše: Lana Poljak Branisavljević

GLEDAJ NAPRIJED

Kraj još jedne godine nam se bliži i obično u ovo vrijeme intenzivnije promišljamo što smo sve unatrag godinu dana proživjeli. Promišljam koliko u samo jednom danu čovjek doživi susreta, emocija, podražaja, lijepih, ali i teških trenutaka, a koliko tek toga stane u jednu cijelu godinu…Obično kada nas netko pita o prošlim danima znamo reći: Bila je to dobra godina ili pak bila je to teška godina.

No, pravo je pitanje: Kakav si ti bio u toj protekloj godini?

Doživljavaš li da si napredovao u čestitosti i vrlinama? Jesi li često i rado praštao? Jesi li ustrajao u dobrim odlukama? Jesu li ti dani bili ispunjeni stvaranjem i radom? Ili si imao puno “praznih dana” i propuštenih prilika? Što si novo naučio i otkrio? I u konačnici ono najvažnije – koliko si imao ljubavi za sebe i druge i koliko si ljubio? Okolnosti i vremena u kojima živimo uvijek su bila i biti će zahtjevna, promjenjiva, nestalna, drugačija, nova…

Takva je naša ovozemaljska stvarnost. Sve ovo što nas okružuje je prolazno, vremena mira pa tako i vremena ratova, vremena pandemija i vremena bolesti, promjene u prirodi, politike i ideologije, bogatstva i siromaštva…

Jedina naša sigurnost i trajni oslonac je Onaj koji je u temelju svega, naš Stvoritelj.

Kako je dobro to znati, a još više iskusiti tu sigurnost da je On tu! Kako bi bez Njega sve naše godine koje brojimo bile besmislene i besciljne! Zato čovjek može imati nadu, zato usprkos propustu i pogrešci, svađi i razdoru, ovoj ili onoj krizi i poteškoći, svatko od nas se može ponovno pridići i iznova zakoračiti, ponovno biti čist i nov.

Mi imamo cilj prema kojem idemo! Ponovno se vraćamo u Stvoriteljev zagrljaj! Naši dani tek u suradnji s Njime imaju puninu. Zastani sada na trenutak…Promisli jesi li ti gospodar svoga vremena i svojih dana…Što očekuješ od dana koji su pred tobom? Očekuješ li dobro u novoj godini?

Imaš li jasnu viziju i konkretan plan u čemu se želiš mijenjati? Budi odvažan i hrabar,  ne daj se pokolebati niti posustati u nastojanju prema dobru, istini, ljubavi…Neka ti nova godina koja je pred nama donese mir i zdravlje! Dopusti da tvoj Stvoritelj vodi tvoje dane i ide pred tobom!

Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.  

Total
0
Shares
Prev
Strah od neuspjeha – iskustvo hagioterapije

Strah od neuspjeha – iskustvo hagioterapije

Istinitost podataka jamči centar koji je slučaj ustupio

Next
Rad s djecom i mladima, kroz projekt prevencije ovisnosti hagioterapijskom metodom

Rad s djecom i mladima, kroz projekt prevencije ovisnosti hagioterapijskom metodom

Piše: Ana Perišić, hagioasistentica Projekt „Reci ne ovisnosti“, nekolicina je


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati