Ljubav koja daje smisao – iskustvo hagioterapije

Istinitost podataka jamči centar koji je iskustvo ustupio. Podaci poznati uredništvu.

Još kao dijete bila sam hipersenzibilna i duboko sam promišljala o svijetu oko sebe. No, iako sam voljela biti sama, nikada se nisam tako osjećala. Znala sam da me netko beskrajno ljubi, nadahnjuje i vodi. To nadahnuće ponijela sam u svoje odrastanje tijekom kojeg me osobito zanimala humanost i umjetnost. Ali ubrzo, uslijed nekih boli i trauma, taj moj svijet počeo se ljuljati, pa i tiho nestajati. Godinama sam se borila da ga ne izgubim i uspijevala sam: trudom, ljubavlju bližnjih, knjigama i susretima prof. Ivančića kroz radio emisije i predavanja u Kinoteci.

Prije nekog vremena, shrvana boli i nevjerom u život, obratila sam se Centru za duhovnu pomoć. Nisam ni u to vjerovala. Bila sam prazna i izgubljena, razočarana i tužna.
Ali dolazeći uporno u zakazane termine, iako sam putovala iz drugoga grada, i slušajući riječi svoje hagioasistentice, počela sam doživljavati kao da se onaj slomljeni i izgubljeni dio mene lagano miče i budi. Sve što sam čula prepoznavala sam duboko u sebi. Osjećala sam da sam i dalje voljena, usprkos svim krivicama, strahovima i sumnjama.

Ta je ljubav bila ona ljubav iz mog djetinjstva. Najnježnija i najmekša nit moga postojanja. Moje su suze sada postajale tople i radosne.

Osjetila sam ljubav koja je neizmjerna, koja nadilazi osjećaje voljenih, koja je živjela za mene. Ljubav koja sabire i daje smisao, koja oprašta izvirući iz dubina. Ona koja zna, razumije, osjeća, čuje… koja se tajno smiješi, koja ne zazire i ne bježi. Ne osuđuje, ne prosuđuje, ne važe niti odmjerava, ne analizira. Ona koja svojim dodirom nadahnjuje i cjeliva, koja je snažna kao bljesak i vatra, i meka kao povjetarac i šapat.
Ona Ljubav pred kojom sada s poštovanjem stojim kao pred najljepšom tajnom života koja je u meni i u svakom čovjeku.
Ja sam opet Ljubav susrela kroz hagioterapiju.

Bogatstvo u meni – iskustvo hagioterapije

Total
0
Shares
Prev
Poziv i poslanje

Poziv i poslanje

Piše: Ana Perišić, hagioasistentica Prof

Next
Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

OPASNOST POVRŠNOSTI   Jedna od velikih napasti koja čovjeka može


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati