Zajednica Molitva i Riječ (ZMR) ponovno organizira trodnevni Seminar nove evangelizacije (online). Voditelji su članovi ZMR, evangelizatori i hagioasistenti koji imaju mandat za djelovanje. Seminar će se održati od 22. do 24.5.2020., online preko platforme Zoom.

Raspored je sljedeći:

Petak 19:30-21:30
Subota 16:00 – 18:00 i 19:30-21:30
Nedjelja 16:00-18:00 i 19:30-21:30

Seminar je besplatan i otvoren za sve. Jedni preduvjeti za sudjelovanje na seminaru su: pristup internetu i mogućnost instaliranja aplikacije Zoom na mobitel ili laptop (nakon što se uspješno prijavite u mailu ćemo vam poslat detaljnije tehničke upute).

Radi plodonosnijeg sudjelovanja na seminaru poželjno je osigurati i prostor gdje možete biti u miru (sami) za vrijeme trajanja seminara.Zbog povezanosti sadržaja potrebno je biti od početka do kraja seminara te interaktivno sudjelovati u seminaru (pripremite bilježnicu i olovku).

Radi bolje mogućnosti sudjelovanja i međusobne interakcije, broj sudionika bit će ograničen. Prijave traju do četvrtka 21. svibnja (12h) i nakon toga ćemo vas obavijestiti o statusu prijave, zato vas pozivamo da se prijavite na vrijeme.

Ako imate dodatnih pitanja možete nam se javiti na tehnika@zmr.hr.

Prijava za seminar se nalazi na sljedećoj poveznici:

https://forms.gle/eaCXcSVHcbGkkrEU9

Sadržaj seminara, kao i cilj i struktura određeni su crkvenim dokumentima, a posebno dokumentom pape Pavla VI. “Evangelii nuntiandi”, zatim dokumentom pape Ivana Pavla II. “Catechesi tradendae”, “Ecclesia in Europa”, dokumentom hrvatskih biskupa ”Na svetost pozvani” (izd.HBK,2002.god.) te dokumentom i obrednikom “Inicijacija – red pristupa odraslih u kršćanstvo”. Bitan sadržaj evangelizacije nalazi se u posebnom priručniku, knjizi “Susret sa živim Bogom” prof.dr. Tomislava Ivančića.

Seminari omogućuju da se ponovo otkriju vlastiti kršćanski korijeni, dođe do iskustva susreta s Isusom Kristom, a to iskustvo donosi veliku promjenu života i snagu Duha Svetoga. Također, u evangelizaciji se naviješta, proglašava radosna vijest i pomaže Crkvi da bude svjedočka.

Dodatne informacije o povijesti i cilju seminara možete pronaći na web stranici ZMR: 

http://zmr.hr/seminari-nove-evangelizacije/

Neka iskustva s prošlog seminara: