“Ako vas Sin Čovječji ne oslobodi”…(3)

Štetne posljedice Istambulske konvencije

Piše: Miroslav Kolovrat

Na ratificiranje Istambulske konvencije koje je našem društvu nametnuto od strane aktualne vladajuće većine u Saboru, može se mirne duše odnositi ona biblijska izreka: “Očevi naši jedoše kiselo grožđe, a sinovima zubi trnu!”

Možda bi trebalo parafrazirati izreku da bi se bolje razumjelo: “Saborski zastupnici naši jedoše kiselo grožđe nove ideologije, a našoj djeci trnut će zubi rastakanja obitelji i antropološkog ustrojstva čovjekova bića stvorenog od Boga.”

Autori ove Konvencije “prodaju” laž umotanu u silne parole kako će se ratificiranjem dobiti veća zaštita od nasilja u obiteljima, nasilja prema ženama uopće, zatim više tolerantnosti za one koji antropološki ustroj čovjeka kao stvorenja negiraju, donoseći novo shvaćanje seksualnosti pod nazivom rodna ideologija. Sve ono što se iza ove ideologije da tako kažemo “valja”, oni vješto prikrivaju brigom za dobrobit društva, no posljedice su već tu.

Pitate li nekoga od pripadnika ili pobornika što je to rodna (gender) ideologija, odgovorit će vam da je to -konstrukt-.

Spol ne možemo birati rođenjem, ali možemo birati rod i mijenjati ga kad god to zaželimo?!? Služe se nekakvim meta jezikom i izražajem da mogu puno pričati, a ništa ne reći. Međutim, stvarima i pojavama valja dati imena koja im pripadaju.

Rodna ideologija (prikazana kroz Istambulsku Konvenciju ), jedna je od poluga kulture smrti, a cilj joj je razoriti obitelji i antropološki ustroj čovjeka kao jedinke.

Ne žele prihvatiti da čovjekovo dostojanstvo i identitet izviru od Boga koji je i svoga Sina dao da sve ljude iskupi žrtvom na križu i donese im vječni život. Baš obrnuto, oni u provođenju i nametanju svoje ideologije napadaju religiju i Crkvu (hvala Bogu, nisu jedini).

Naš blaženik, mučenik vjere i prorok, kardinal Alojzije Stepinac izrekao je davno ono što danas vrijedi za ovu ideologiju: “Svaki pokušaj da se stvori kultura, civilizacija, blagostanje bilo kojega naroda bez Boga, znači zapečatiti tom narodu vremenitu i vječnu propast!” 

U ovom prilogu najavili smo osnovne značajke rodne ideologije, a u narednom nastavku donosimo slijedeće:

– nastanak i način provođenja u institucijama društva

ciljevi rodne ideologije 

– neprimjerno shvaćanje seksualnosti i atak na čovjekovo biće i obitelj

– odgovor na izazov što ga ova ideologija donosi

“Ako vas Sin Čovječji ne oslobodi…” – druga kolumna

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Total
0
Shares
Prev
Staze života

Staze života

Piše: Sanja Popadić Lako je ići utabanim stazama, ali potrebno se odvažit za

Next
Za dobar dan – iz pera hagioasistentice

Za dobar dan – iz pera hagioasistentice

Piše: Lana Poljak Branisavljević Kako je dobro što se i danas možemo ovdje


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati