Piše: Sanja Popadić

Lako je ići utabanim stazama, ali potrebno se odvažit za promjenu. Biti svaki dan bolji, savršeniji, uspješniji i uvijek iznova drugačiji. Dopustiti da se naša kreativnost rasplamsa kako bi donijela raskošna ploda, vidljive rezultate.

Trebamo se odlučiti da svaki dan nećemo ići utabanim stazama života već da ćemo se prepustiti Duhu Svetome da vodi, da nadahnjuje.

Potrebno je biti spreman na izazove, na promjene jer s Njim nije nikada dosadno već me uvijek iznova vodi u nove i nove avanture. Prepun je ugodnih iznenađenja i svaki dan me oduševljava.

Mi smo navikli suprotno, da nam je svaki dan isti te se čak i pogubimo u toj našoj svakodnevici jer ne znamo što ćemo od sebe. Što ću sada raditi, a što sada?

Kao da smo se pretvorili u robote, klonove i više nema prostora nadahnućima Duha Svetoga koji je tu uvijek s nama da bih nas uputio.

Zato čovjek i jest izgubljen, ne zna tko je i zašto on uopće živi, koji je njegov smisao.

Velika većina nas niti ne zna za svoje talenate, a kamoli svoje sposobnosti koje posjeduje jer bez Duha Svetoga nismo kadri primijetiti ljepotu unutar sebe, a niti izvan sebe. Kada se odvažim krenuti stopama dobrote, ljubavi, istine i ljepote, meni se sva vrata širom otvaraju, a i prozori.

Nema gdje mi On ne otvara put jer čim stupim na tlo dobrote ja sam na sigurnome, već imam sve da bih uspjela.

A sada treba na trenutak zastati i osluškivati, da bih kao čovjek bio sposoban odčitati samoga sebe i sve oko sebe . Da bih mogla zaroniti u dubine u kojem On preuzima vodstvo i vodi me putevima dobrote i ljubavi prema samome sebi, ljudima i Stvoritelju.

Istini koja oslobađa, ljepoti koju počinješ primjećivati jer se sve u tebi budi, vodi te putem svestranog razvoja, zahvaća čitavog tebe i sva područja tvoga života.

Zato nemoj čekati već još danas zamoli Duha Svetoga da te vodi i nemoj odustati do kraja života. Njegova prisutnost će iz dana u dan biti sve intenzivnija. Što si otvoreniji za
primanje Njegovih darova i plodova to ćeš više napredovati.

Kreni odmah sada i otvori širom ruke kako bih te darivao.

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.