Duhovno slobodna domovina – iskustvo čitateljice i link na tablicu

Čitateljica portala podijelila je s nama svoje iskustvo molitve za domovinu. Odlučili smo ga objaviti jer je dobro i korisno biti svjestan i primijetiti plodove koje molitva donosi. Prethodne mjesece smo iz sata u sat molili za obraćenje HR i svijeta i kao što vidimo pandemija je u HR prestala, a i u svijetu jenjava.

Sljedeće što nam predstoji su izbori i zbog toga vas pozivamo da se ujedinimo te zajedno duhovno podupremo ovaj tako važan događaj za sve nas. Neka ovo budu povijesni izbori, koji će nam donijeti i duhovno slobodnu domovinu.

Ispod teksta se nalaze upute za molitvu i link na tablicu.

Moja Hrvatska može biti drugačija

Na poticaj jedne članice ZMR upisala sam se u jednosatnu molitvu za obranu domovine. Pročitala sam što je profesor savjetovao kako moliti i krenula po tim savjetima, dan za danom.

Neke dane sam propustila pa sam primijetila da mi nedostaje ta molitva,kao da sam nešto važno zaboravila napraviti. Nekad mi je bilo i teško moliti, pogotovo kad me umor svladao. Tada sam jedva čekala da prođe taj sat. U jednom takvom trenutku pitala sam se…

Vrijedi li ova moja molitva,molim li ja kako treba, opraštam li doista političarima, novinarima, znanstvenicima?

Razmišljajući o tim ljudima javnog društva shvatila sam koliko smo u ovo vrijeme izolacije svi upućeni na informacije preko medija, da nam novinari zaista trebaju. A često i prečesto sam nailazila na članke kojima ni naslov nije vrijedno pročitati. Takvi članci budili su u meni sumnju da moja molitva nije vrijedna. Uz sav skepticizam i nastavila sam moliti s mišlju, znao je profesor što i zašto treba baš tako moliti. Tako se nastavilo,novinari po svom a ja po svom.

Kako je najavljeno da će izolacija popustiti nisu me više toliko zanimale informacije o virusu pa nisam svaki da ni čitala novine. Tek onako pogledam da budem informirana. Jedan ponedjeljak,kad sam već pročitala sve bitne novosti,zapazila sam članak o smetlaru Dragi iz Vrlike. Krenem čitati,više iz dosade da ne čitam samo o virusu.

Novinari su došli u Vrliku saznati nešto o bankaru koji čeka suđenje. Kako nikog nisu sreli na ulicama jer je izolacija, počeli su razgovor s čovjekom koji s oduševljenjem čisti ulice svoga grada. Skroman,sretan, zadovoljan svojim životom. Piše pjesme,voli prirodu i da dobije na lotu dao bi sve sirotinji iako i sam ne živi u luksuzu.

Drago je toliko razveselio novinare svojom filozofijom života i jednostavnošću, da su i sami zaključili da je dobro što nisu susreli bankara.

Dotaknuti pozitivnim stavom tog čovjeka, završavaju svoj članak riječima kako je Drago najsretniji čovjek na svijetu. Duh te priče toliko me zahvatio da sam zaboravila na sve prethodno pročitane vijesti toga dana. Komentari čitatelja potvrđivali su isti doživljaj.

To je ono za što sam molila…. Za takve vijesti i za takve novinare. Da ljudi primijete da ima dobrih vijesti koje daju snagu za dalje i onda kad se čini da svijet tone. Moguće je pisati drugačije i buditi vjeru u dobro i smisao života. A ja nastavljam moliti dalje s većom vjerom i nadom.

Bit će dobro. Moja Hrvatska može biti drugačija. Hvala profesore Ivančiću! Molitva djeluje.

Link na tablicu:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1IOgB4O3COBNAOL3Mj0HetJ0imbnaasVZz5AodOlBIRE/edit#gid=1446187756

Članak s uputama:


Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Total
0
Shares
Prev
Priznanje kao zdravlje – iskustvo hagioterapije

Priznanje kao zdravlje – iskustvo hagioterapije

Istinitost podataka jamči centar koji je slučaj ustupio

Next
Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Piše: Lana Poljak Branisavljević LJETO PUNO DUHA Dobar ti dan želim dragi


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati