Održan seminar na Vrhovcu

Piše: Marina Ćavar

U razdoblju od 12. do 14. svibnja 2023. godine, održan je seminar nove evangelizacije zajednice Molitva i Riječ, pod geslom: „Ja sam Put, Istina i Život“. Po prvi put, seminar je bio u dvorani sestara karmelićanki Božanskog Srca Isusova, na Vrhovcu. Prisustvovalo je pedesetak sudionika.

Voditelj seminara bio je Marijan Presečki, vjeroučitelj i evangelizator, uz suvoditelje, članove ZMR. Sukladno uputama koje je ostavio Utemeljitelj ZMR, Tomislav Ivančić, a koji je isticao nužnost suradnje laika i svećenika i časnih sestara, seminar je prošao u takvom raspoloženju. Cijelo vrijeme seminar je pratila jedna od časnih sestara karmelićanki, a u subotu popodne bio je na raspolaganju svećenik za ispovijed, koji je trebao ostati sat vremena, zbog obaveza, ali je ostao puno duže zbog onih koji su se željeli ispovjediti.

Posvjedočila je jedna liječnica kako je pratila Tomislava Ivančića, još kao mlada studentica u Frankopanskoj, gdje je držao vjeronauk kad se vratio s doktorata iz Rima, i da su je riječi koje je od njega čula pratile kroz cijeli život i ohrabrivale.

Na seminaru su bile i mlade obitelji s djecom, majke s kćerkama, mladi, ali stariji, no vrlo aktivni sudionici, koji su nam pokazali kako duh nema granica i slobodan je od prostora i vremena. Na to nas je posjetio i voditelj Presečki kada je spomenuo papu sv. Ivana XXIII., za kojega su govorili kako je „starac koji je pomladio svijet“ , te u osamdesetoj godini sazvao Drugi vatikanski koncil.

Jedan od suvoditelja nas je upozorio koji je primarni cilj ovakvog susreta: samo Duh Sveti i preobrazba čovjeka.

Zlo nas sa svih strana napada, a mi smo često mlaki, također su napomenuli voditelji. Mnogi i danas čekaju nekog drugog Mesiju. Muka današnjeg čovjeka je što nam Zlo oduzima vrijeme. Gubimo vrijeme na sitne stvari. Zlo će se perfidno uvući u naš život. Npr. mobitel – „Moram odmah odgovoriti!“, čim dobijemo poruku. I zato je važno pitati se koje su lažne sigurnosti u mom životu? Sve to mogu sutra izgubiti. I zato na ovakvim seminarima „dobrim nastojimo svladati zlo“, zaključili su, podsjećajući se na riječi pape sv. Ivana Pavla II. o primarnoj – ekologiji srca.

Na seminaru sam osobno dotaknuta svjedočenjima voditelja, koji su me probudili iz mlakosti.


Sudjelovanje na seminaru pomoglo mi je spoznati koliko je potrebno ponovno i ponovno opredjeljivati se za Isusa Krista da je uvjek u svemu potreban Duh Sveti. Najveću radost osjetila sam kod molitve iscjeljenja. Prepoznala sam neke rane iz djetinjstva, to je u meni donjelo veliki mir.                      

Katica Kumpović

https://hagio.hr/uncategorized-hr/online-seminar-prijavnica/
Total
0
Shares
Prev
Nova kolumna – Sagradi kuću na stijeni

Nova kolumna – Sagradi kuću na stijeni

U uredništvu portala smo osobno uvidjeli kako nije jednostavno napraviti treći

Next
Kolumna za ženu: Žene HEROINE

Kolumna za ženu: Žene HEROINE

Piše: Zrinka Marinović Šarić, hagioasistentica Današnje društvo treba heroine


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati