Sjedni u miran kut sobe, opusti se, duboko udahni i izdišući zrak prepusti se miru koji te osvaja. Saberi se i postani svjestan: ti živiš. Reci sebi: »Ja živim!« Izgovaraj pri tome i svoje ime.

Nakon pet do deset minuta podsvijesti si istinu da si došljak, gost na zemlji. Netko – Bog – poslao te na zemlju. On je tu uz tebe. On drži svoj život. Ti nisi samo tijelo, nego i duh. Zato možeš s Bogom, koji je Duh, komunicirati.

Prepusti se prisutnosti Boga oko sebe. Ostani u toj prisutnosti barem pet minuta.

Zatim promisli da si na zemlji zato da bi se odlučio za Ljubav, Dobrotu, Pravdu- za Boga. Sad se stvarno opredijeli: za DOBRO ili za ZL0. Samo je Jedan dobar. Odupri se zlu.

Osjećaš li otpor, zazivaj Isusa da ti pomogne opredijeliti se za novi svijet – njegov:

»Isuse, smiluj mi se!«

Iz knjige: Susret sa živim Bogom (str. 63.)

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Prethodni članakVOLJETI SEBE
Sljedeći članakPNEUMATOLOŠKA BOL I PATNJA
Tomislav Ivancic
Rođen je u Davoru 1938. godine. Nakon filozofskog i teološkog studija u Zagrebu i Rimu zaređen je 1966. godine za svećenika zagrebačke nadbiskupije. Postigavši magisterij iz filozofije i doktorat iz teologije na papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu, vraća se 1971. godine u Zagreb gdje postaje profesor Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Pročelnik je katedre fundamentalne teologije, bio je jedan od urednika Bogoslovske smotre. Područja njegovog znanstvenog rada su filozofija, teologija i književnost. On istražuje odnos filozofije i teologije, vjere i znanosti, ateizma i religioznosti, objave i vjere, Crkve i crkvenih zajednica, kršćanstva i religija, fenomen sekti i pitanja teološke epistemologije. Osobito područje njegova zanimanja je istraživanje čovjekove egzistencijalno-duhovne dimenzije, gdje otkriva način suvremene evangelizacije te nužnost razvoja duhovne medicine, koja je uz somatsku i psihičku nezaobilazna u cjelovitom liječenju čovjeka, a osobito u liječenju duhovnih bolesti i ovisnosti. U tu svrhu razvio je metodu hagioterapije i osnovao 1990. godine u Zagrebu Centar za duhovnu pomoć čiji je predstojnik. Od 1971. godine uz rad na fakultetu bio je studentski vjeroučitelj u Zagrebu, inicijator molitvenog pokreta unutar Crkve u Hrvata, osnivač vjerničkog društva pod imenom Zajednica Molitva i Riječ (MiR), te voditelj brojnih seminara za duhovnu obnovu i evangelizaciju kod nas i u inozemstvu. Nakon završetka studija i znanstvenog doktorata iz fundamentalne teologije na ... (Nastavak pročitajte na https://hagio.hr/tomislav-ivancic/)