Meditacija za tebe – Tomislav Ivančić

Tomislav Ivančić, iz knjige Oče

TKO SI TI, BOŽE?

Uranjam u Božju prisutnost

Mislima plovim svemirom. Tražim kraj svega. Ima li prostor u kojem više “nema ništa”? Ništavilo ne postoji. Kad bi bilo ništavilo onda bi i sada bilo ništavilo. Iz ništa ne može nastati nešto. Oduvijek je moralo nešto postojati. To znači da iza svega prolaznog mora postojati nešto neprolazno. Nešto što nikada nije postalo i ne može nestati. Nešto što je početak svega i nikada ne može nestati. Nešto što je početak svega što postaje i nestaje. Sve oko mene ima početak. I ja sam jednom nastao. U sebi doživljavam kako se sve nestalno slijeva u ono stalno.

Osjećam kako neka sila drži na okupu mrtvu materiju. Doživljavam kako neka misaona prisutnost stvara inteligentna rješenja oko mene u svijetu. Čovjek oponaša tu inteligenciju. Čovjek uči od prirode. Čovjek primjenjuje zakone koje je neki drugi razum usadio u stvarnost oko njega. Moj život je nastao. Mora biti neki život koji nije nikada nastao. Inače ni mene ne bi bilo. Svi smo podložni smrti i nestajanju. A neka sila drži tromu materiju da se sve ne pretvori u mrtvačnicu.

Osjećam kako pokraj mene prolazi sve nestalno i ostaje samo srž svega. Neka topla, svijetla sila je oko mene i u meni. Neko drago lice naginje se nad mene. Netko je tu, netko tko je pripravio okolinu da u njoj mogu živjeti. Netko je na mene mislio prije nego što sam došao na svijet. Sve oko mene natopljeno je prisutnošću nekoga. Neka neobična Ljubav me okružuje i privlači.

Prepuštam se toj Ljubavi. Kao da plivam u vodi. Uranjam u prisutnost.

Netko je tu…

Dobar, brižan, vjeran, siguran, spreman da me prihvati. Upijam u sebe čitav svemir, neizmjernost perspektiva, nedokučivost zakona prirode, neodoljivost ljubavi, čar ljepote, toplinu beskrajnih očiju. Sve je u sigurnim rukama. Ne samo ja, nego svi su ljudi okruženi tom dobrohotnošću.

Čitava ljudska povijest je u rukama Nekoga.

Netko se tu skriva oko mene. Otkiva ga ljubav, misao, ljepota, zakoni. Otkriva ga moja duša puna čežnje za smislom, razumijevanjem… Netko…O, Bože…

Temelj svega je tu.

Na tom temelju stojim i živim. Život je prekrasno traženje i nalaženje.

Tražim te, jer te već imam i jer sam te već našao, Bože…

Meditacija za tebe – Tomislav Ivančić

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Total
0
Shares
Prev
„Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!“

„Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!“

Piše: Ines Vranješ, hagioasistentica CDP Zagreb „Čovječe, pazi da ne ideš malen

Next
Čovječe, upoznaj sama sebe

Čovječe, upoznaj sama sebe

Iz govora prof


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati