Iz knjige Oče, Tomislav Ivančić

HRAM SI DUHA SVETOGA

(Susret s djelovanjem Duha Svetoga u sebi)

Nikada nisam sam. U meni stanuje Bog. U meni Duh Sveti kliče: »Abba. Ja sam hram Duha Svetoga. Božje sam dijete. Ne molim sam. Ne hodam i ne spavam sam. Moj put je siguran. Osjećao ja ili ne, Bog je u meni. Bio bolestan ili zdrav, ništa mi se zlo ne može dogoditi. Pa makar na tren i zalutao, neću promašiti cilj.

Taj Bog ima za mene predivnu budućnost.

On ima obilje darova za mene. To ne živim više ja, to živi on u meni. I da me smrtni trnci zahvate, stići ću na cilj. Da me i crna noć tjeskobe i grijeha obuzme, ti ćeš me, Duše Sveti, izvesti u svjetlo. Da se i čitav svijet na mene obori, neće me svladati. Ja sam čamac koji sigurno plovi. Ni valovi, ni oluje ne mogu ga potopiti. U čamcu je moj Bog..Kakva sigurnost!

Moje čežnje dolaze od tebe. Moje želje donesene su tvojim rukama. Moja jutra i moje večeri, ti si poslao. Moju mladost i starost vode tvoje ruke. Ti me vodiš.

Ti, Duše Sveti, stanuješ u meni. Ti me vodiš. U tebi je moj život. Ti mi daješ svoje darove, čudesne i božanske. Čeznem za tobom i njima… Otvaram se tvom djelovanju.

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Prethodni članakO smrti – Tomislav Ivančić
Sljedeći članakOd Uskrsa do Duhova, odlučujuće vrijeme za kršćane – 2. tjedan
Tomislav Ivancic
Rođen je u Davoru 1938. godine. Nakon filozofskog i teološkog studija u Zagrebu i Rimu zaređen je 1966. godine za svećenika zagrebačke nadbiskupije. Postigavši magisterij iz filozofije i doktorat iz teologije na papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu, vraća se 1971. godine u Zagreb gdje postaje profesor Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Pročelnik je katedre fundamentalne teologije, bio je jedan od urednika Bogoslovske smotre. Područja njegovog znanstvenog rada su filozofija, teologija i književnost. On istražuje odnos filozofije i teologije, vjere i znanosti, ateizma i religioznosti, objave i vjere, Crkve i crkvenih zajednica, kršćanstva i religija, fenomen sekti i pitanja teološke epistemologije. Osobito područje njegova zanimanja je istraživanje čovjekove egzistencijalno-duhovne dimenzije, gdje otkriva način suvremene evangelizacije te nužnost razvoja duhovne medicine, koja je uz somatsku i psihičku nezaobilazna u cjelovitom liječenju čovjeka, a osobito u liječenju duhovnih bolesti i ovisnosti. U tu svrhu razvio je metodu hagioterapije i osnovao 1990. godine u Zagrebu Centar za duhovnu pomoć čiji je predstojnik. Od 1971. godine uz rad na fakultetu bio je studentski vjeroučitelj u Zagrebu, inicijator molitvenog pokreta unutar Crkve u Hrvata, osnivač vjerničkog društva pod imenom Zajednica Molitva i Riječ (MiR), te voditelj brojnih seminara za duhovnu obnovu i evangelizaciju kod nas i u inozemstvu. Nakon završetka studija i znanstvenog doktorata iz fundamentalne teologije na ... (Nastavak pročitajte na https://hagio.hr/tomislav-ivancic/)