NOVOGODIŠNJI SEMINAR NOVE EVANGELIZACIJE

Pripremila: Ružica Alvir

U Međugorju s trideset i dva sudionika pristigla iz različitih dijelova Hrvatske, BiH i tridesetak koji su pratili online održan je seminar nove evangelizacije za mlade.


Nakon zajedničke večere, voditelji – Željko Gudelj, Veronika Galić i Robert Zajec započeli su program uvodeći nas u najdublja pitanja o čovjeku. Nakon prvog dijela seminara, dočekali smo Novu 2022. godinu u zajedništvu sa župljanima i ostalim hodočasnicima u bdjenju pred Presvetim i na Sv. misi.

Naše zajedništvo se oblikovalo i produbljivalo tijekom preostala dva dana seminara. Mladi su svjedočili kako su ispunjeni i potaknuti. Osobno sam doživjela nešto prekrasno.

Na Sv. misi koja je trebala biti zadnji dan ujutro, a spletom okolnosti u naš planirani termin je “upala” skupina hodočasnika s njemačkog govornog područja, doživjela sam ono što nam je voditelj Željko Gudelj svojim svjedočanstvom približio: “Zar je moguće da Onaj koji je sve stvorio i svaki dan stvara dolazi u moj život, onaj koji je vječan i silan rađa se u obliku čovjeka da bi meni bio blizu”. Zaplakala sam na Sv. misi pred tom činjenicom da nisam sama, nisam nevoljena nego suprotno! Netko me nije ostavio siročetom nego je došao jer me silno i neizrecivo voli i to se u našem zajedništvu ta tri dana vidjelo. Bio je s nama!

Ružica Alvir

Kao jedan od voditelja na ovom seminaru na novi sam način doživio bogatstvo Crkve. Doživio sam kako je ta “različitost” između zajednica unutar Crkve upravo njezino veliko blago i bogatstvo jer smo svi zajedno jedno Tijelo, a svako u službi Tijela s određenim poslanjem. Velika je radost da nam je prema tome i svima isti poziv ‘odozgor’, a to je da rastemo u svetosti i ljubavi jedni prema drugima kako bi Crkva tj. Tijelo Kristovo bilo po nama prisutno i vidljivo u svijetu.

Robert Zajec

Sama priprema za odlazak na (trodnevni novogodišnji) seminar u Međugorje dala je naslutiti da Onaj koji me/nas je pozvao sprema nešto posebno. I slutnja se ostvarila… Svaki trenutak proveden u Međugorju bio je natopljen milošću. Od izlaska iz autobusa, koračanja prema hotelu, ulaska u hotel, preko neopisive radosti susreta i interakcije sa starim i novim prijateljima, ranojutarnjeg uspona na Križevac gdje je nas tri snene i zbunjene opkolila skupina koja je “slučajno” molila baš “Ivančićev križni put” pa sve do snažnih riječi/svjedočenja voditelja i sudionika seminara, ali i neizostavnog uspona na brdo ukazanja. “Milost na milost”, kako obeća On. Neizmjerno zahvalna jer je iznova potvrdio da se ne da nadmašiti u ljubavi i milosti s radošću iščekujem plodove onog što je posijano u srce i dušu…

Ana Rudić

Seminar je bio drugačiji od ostalih duhovnih obnova, ponajprije jer ga drže laici koji osim teorije imaju “godine iskustva” u vjeri te teme iz vjere predočuju kroz konkretne primjere iz života. Voditelji su istinski i autentični, nije im problem svjedočiti svoju vjeru čak i kroz suzu. Na seminaru se isplati biti, te započeti ili produbiti svoj odnos sa živim Bogom, Isusom Kristom!

R.

Došla sam na ovaj seminar u želji da naučim neke nove stvari, upoznam bolje različite stvarnosti crkve. Inače sam članica neokatekekumenatskog puta te mi je ovo bio prvi susret s Zajednicom Molitva i Riiječ. Ono što me najviše dojmilo jest povratak k samome sebi. Spoznanje ako bismo imali Boga, trebamo imati sami sebe jer samo sami sebi uz Boga i bližnjega na prvom mjestu. Ljubav prema samom sebi je stvarnost koja se danas uvelike gubi. Dojmila me predanost i autentičnost predavača i blagost organizatora koji su svojim nastupom uprisutnili Božju ljubav i blizinu. Gospodin mi je, progovorio vezano za konkretne situacije u mom životu te sam odlučila promijeniti neke stvari u svome životu. Zahvalna sam na sudjelovanju.

Ana

Seminar mi je pomogao da produbim stare i steknem nove spoznaje o svojoj vjeri. Poslužio je kao dobra nadogradnja mog odnosa s Bogom, a posebno mi se svidio duševni mir. Bio je dobra prilika za duhovni rast i upoznavanje kvalitetnih ljudi, ukratko vrlo lijepo iskustvo.

Zvonimir

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.  

Total
0
Shares
Prev
RAD I LIJENOST – Tomislav Ivančić

RAD I LIJENOST – Tomislav Ivančić

Rad je terapija ali i vrhunski razvoj čovjeka

Next
Meditacija za tebe – Tomislav Ivančić

Meditacija za tebe – Tomislav Ivančić

Tomislav Ivančić, iz knjige Oče BOG JE LJUBAV (On mene voli) Vjerovanje kaže:


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati