Tomislav Ivančić, iz knjige Oče

BOG JE LJUBAV

(On mene voli)


Vjerovanje kaže: »Radi nas ljudi i radi našega spasenja sišao je s nebesa«.

Isus kaže: »Bog je tako ljubio svijet da je dao svoga Jedinorođenca« (Iv 3, 16). »Vi ste moji prijatelji ako vršite što vam zapovijedam. Niste vi izabrali mene nego sam ja izabrao vas« (Iv 15, 16).

Stari zavjet kaže: »Ljubavlju sam te vječnom ljubio« (Jer 31, 3). »Imenom sam te zazvao, ti si moj« (Iz 43, 1). »U dlanove sam te svoje urezao« (Iz 49, 16). »Kao što se Otac smiluje djeci tako se Bog smiluje nama« (Ps 103, 13).

Sveti Pavao piše: »Ako je Bog za nas tko će protiv nas. Isus je umro za nas grešnike, i zauzima se za nas. Milošću ste spašeni, Božje je to djelo. Ne po našim djelima, da se tko ne bi hvastao. Sada pak nema nikakve osude onima koji su u Kristu Isusu» (usp. Rim 8, 31; 8, 34; Ef 2, 8; Rim 8, 1).

DAKLE: Isus me ljubi. Otac me ljubi. Duh Sveti me ljubi. Ja sam voljeno biće.

ISUSE: Ti me voliš. Ti me ljubiš. Ja sam ti drag. (Ponavljaj to u dubini sebe, dokle god ne osjetiš da to vjeruješ i osjećaš.)

Teško vjerujemo da nas Bog ljubi. Zato polako to ponavljaj i moli da to možeš povjerovati svojom dubinom, svojom egzistencijom.

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.  

Meditacija za tebe – Tomislav Ivančić

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.  

Prethodni članakNOVOGODIŠNJI SEMINAR NOVE EVANGELIZACIJE
Sljedeći članakUći u dubine naše duhovne preobrazbe
Tomislav Ivancic
Rođen je u Davoru 1938. godine. Nakon filozofskog i teološkog studija u Zagrebu i Rimu zaređen je 1966. godine za svećenika zagrebačke nadbiskupije. Postigavši magisterij iz filozofije i doktorat iz teologije na papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu, vraća se 1971. godine u Zagreb gdje postaje profesor Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Pročelnik je katedre fundamentalne teologije, bio je jedan od urednika Bogoslovske smotre. Područja njegovog znanstvenog rada su filozofija, teologija i književnost. On istražuje odnos filozofije i teologije, vjere i znanosti, ateizma i religioznosti, objave i vjere, Crkve i crkvenih zajednica, kršćanstva i religija, fenomen sekti i pitanja teološke epistemologije. Osobito područje njegova zanimanja je istraživanje čovjekove egzistencijalno-duhovne dimenzije, gdje otkriva način suvremene evangelizacije te nužnost razvoja duhovne medicine, koja je uz somatsku i psihičku nezaobilazna u cjelovitom liječenju čovjeka, a osobito u liječenju duhovnih bolesti i ovisnosti. U tu svrhu razvio je metodu hagioterapije i osnovao 1990. godine u Zagrebu Centar za duhovnu pomoć čiji je predstojnik. Od 1971. godine uz rad na fakultetu bio je studentski vjeroučitelj u Zagrebu, inicijator molitvenog pokreta unutar Crkve u Hrvata, osnivač vjerničkog društva pod imenom Zajednica Molitva i Riječ (MiR), te voditelj brojnih seminara za duhovnu obnovu i evangelizaciju kod nas i u inozemstvu. Nakon završetka studija i znanstvenog doktorata iz fundamentalne teologije na ... (Nastavak pročitajte na https://hagio.hr/tomislav-ivancic/)