Nastavak transkripta emisije sa Radio Marije, Tomislav Ivančić

Teolozi će diskutirati dane i noći. Biskupi na 2. Vatikanskom saboru, na sinodama, diskutiraju dane i noći, ali recite mi da li itko od njih potraži Isusa, da bi on konačno došao i rekao što treba učiniti u Crkvi. I da nam on kaže, da konačno uzmemo Njegovu snagu, snagu Njegova Duha, Njegov Život i da pokažemo svijetu. 

Svijet ne treba Crkvu! Šta će mu Crkva!? Znate, poštovani vjernici, da već i kod nas, ali osobito u Europi, ljudi govore: „Crkvu mi ne trebamo, Crkva nam samo smeta. Mi trebamo Isusa! A do Isusa možemo bez Crkve, imamo Sveto pismo, mi se njemu molimo, mi činimo dobro, ono što Isus traži mi činimo. On je rekao: „Ljubite se!“ Mi se ljubimo međusobno, mi stvaramo mir, mi radimo za dobro. A zašto bismo trebali Crkvu,“ kažu oni? „Kad bi Crkva bila potrebna, onda bi ste vi vjernici bili sasvim drugačiji.“ 

Evo problema, evo prostora ateističkog, da tako kažem, prostora bez Boga u koji se Isus ove godine u Hrvatskoj želi roditi. Evo kako Isus želi doći unutra, jer vidite Božić, rekoh na početku, Božić nije slavljenje Isusova rođendana! Neee! 

To mi slavimo i vidimo koliko su to prazni dani. To su nas komunisti naučili da slavimo, jer kršćani su uvijek slavili krsni dan, a to znači imendan, kad su dobili ime na krštenju. A mi smo skroz postali ateisti! Prihvaćamo sve od liberala, ateista i drugih, a od Isusa jedva nešto.

Evo, u ime Isusa, jednostavno, molim vas i zaklinjem, dajte otvorimo se Isusu. Sjetite se blaženog Ivana Pavla II. kad je tek došao, kad je s balkona prvi put se javio da dolazi iz daleke zemlje, kaže on i da se ne bojimo: „Ne bojte se, to sam ja!“ Kako je bio genijalan i dobar taj naš Ivan Pavao II.! A onda je rekao: „Otvorite vrata Kristu!“ I kamo god je dolazio: „Otvorite vrata Kristu, ne bojte se Isusa!“

Božić samo jedno želi, da se ovaj puta Isus rodi u tebi, da uđe u tvoju kuću, da i On dobije svoj tanjur, stolicu za vašim stolom, da On bude sugovornik među vama, da On konačno dođe do riječi i da vam pomogne, da vas ozdravi, da vas osokoli, da vas učini sposobnima da uđete u politiku, u kulturu, u znanost, da krenete novim putovima u život. 

Isus to želi! O Isusu se radi! Isus! Jer, kršćanstvo nam ne treba, rekoh, Crkva nam ne treba, ako nema Isusa. Crkva ima samo jedan smisao: posredovati Isusa svijetu, donijeti Isusa svijetu. Samo to! „Idite u čitav svijet,“ kaže Isus. „I propovijedajte radosnu vijest o meni, i evo ja sam s vama.“ 

Evo, pokušajmo polako, korak po korak krenuti i ako ovog Božića otvorimo srca tom Isusu, o što će Isusu biti drago, cijelo nebo će nam pljeskati, ali i Hrvatska će biti lijepa.

A vi, poštovani čitatelji, bit ćete neizmjerno sretni i postat ćete zaista sveti.

Nastavlja se..

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Prethodni članakZa dobar dan – iz pera hagioasistenta
Sljedeći članakKAKO DO ISUSA? – Tomislav Ivančić
Tomislav Ivancic
Rođen je u Davoru 1938. godine. Nakon filozofskog i teološkog studija u Zagrebu i Rimu zaređen je 1966. godine za svećenika zagrebačke nadbiskupije. Postigavši magisterij iz filozofije i doktorat iz teologije na papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu, vraća se 1971. godine u Zagreb gdje postaje profesor Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Pročelnik je katedre fundamentalne teologije, bio je jedan od urednika Bogoslovske smotre. Područja njegovog znanstvenog rada su filozofija, teologija i književnost. On istražuje odnos filozofije i teologije, vjere i znanosti, ateizma i religioznosti, objave i vjere, Crkve i crkvenih zajednica, kršćanstva i religija, fenomen sekti i pitanja teološke epistemologije. Osobito područje njegova zanimanja je istraživanje čovjekove egzistencijalno-duhovne dimenzije, gdje otkriva način suvremene evangelizacije te nužnost razvoja duhovne medicine, koja je uz somatsku i psihičku nezaobilazna u cjelovitom liječenju čovjeka, a osobito u liječenju duhovnih bolesti i ovisnosti. U tu svrhu razvio je metodu hagioterapije i osnovao 1990. godine u Zagrebu Centar za duhovnu pomoć čiji je predstojnik. Od 1971. godine uz rad na fakultetu bio je studentski vjeroučitelj u Zagrebu, inicijator molitvenog pokreta unutar Crkve u Hrvata, osnivač vjerničkog društva pod imenom Zajednica Molitva i Riječ (MiR), te voditelj brojnih seminara za duhovnu obnovu i evangelizaciju kod nas i u inozemstvu. Nakon završetka studija i znanstvenog doktorata iz fundamentalne teologije na ... (Nastavak pročitajte na https://hagio.hr/tomislav-ivancic/)