Kako krenuti dalje nakon prekida veze?

Molim vas, možete li mi pomoći?
Imam misli koje me uništavaju, upala sam u depresiju. Osoba koju sam voljela prekinula je vezu. Kako nadomjestiti manjak samopouzdanja nakon skršenih snova?

Anonimna

ODGOVARA HAGIOASISTENT MARNIKO BANOŽIĆ

Poštovana gospođice!

Naravno, da vam možemo pomoći!

Svakako da vam nije lako nakon prekida veze u koju ste polagali velike nade, ali budite uvjereni da izlaz iz stanja u kojem se trenutno nalazite postoji i da je ostvariv. Već i način kako ste postavili pitanje i zatražili pomoć pokazuje da ste realni i jasno svjesni svojih problema, što umnogome olakšava hagioterapijsku pomoć.


Ponajprije trebate biti svjesni da vaša sreća i vaš život ni najmanje ne ovise o osobi s kojom ste bili u vezi , već o vama, vašem zrelom poimanju same sebe i istine svoga života.


Prihvatite činjenicu da ste posebna, dragocjena i originalna osoba, da ništa u ovom životu nije slučajno već ste željena i stvorena od samog Stvoritelja svega postojanja, koji vas bezuvjetno ljubi, brine o vama i uvijek je uz vas.


Vi ste dostojanstvena i vrijedna samim tim što postojite i živite, vi ste lijepa, draga i sposobna za sve ono što su sposobni i drugi ljudi. Sve je to u vama; i to ste vi: željena, ljubljena, vječna, neuništiva…, divna djevojka.

Često razmišljajte o tome tko ste, kakvi ste i čiji ste! Ali, naravno u istini i shvatit ćete svu ljepotu i radost života i smisao svog postojanja!

Duboka istina života je da samo dobro postoji, a da je zlo manjak toga dobra. Usklađeno s time trebate se boriti s negativnim mislima koje vas kako kažete uništavaju. Nemojte tjerati negativne misli, jer se one ne daju otjerati, već jednostavno počnite misliti i prihvaćati dobre, pozitivne misli, a samim tim će negativne misli blijediti i nestajati; kao kad u mraku upalimo svjetlo. Nemojte se oko toga ni malo brinuti, jer je to proces, budite uporni i optimistični i uspjet ćete. Ponekad vam se može činiti da ne možete naprijed, da nema izlaza, ali vjerujte to je čista laž, jer je dobro uvijek jače i na kraju pobjeđuje.

Puno toga ste naučili u životu i za sve ste trebali trud i upornost, zar ne!? Kad bi se samo mogli sjetili kako ste učili hodati; koliko je tu samo bilo padova i ustrajnog ustajanja. Tako i u ovoj aktualnoj situaciji trebate naučiti sve negativno okrenuti u pozitivno, u dobro.

Kad bi čovjek samo znao tko je i što sve može biti, ne bi nikada bio u depresiji!
Važno je također, kako bi sebe zaštitili, da prema svome bivšem dečku nemate ništa negativno, da mu kao osobi u duhu sve oprostite. Nadalje, otkrijte svoje talente, što bi željeli raditi, što vas nekako najviše privlači i aktivirajte se u tome.

Kad spoznate tko ste i čija ste, kad upoznate i razvijete svoje talente bit ćete puno svjesnija, bogatija, radosnija i sretnija osoba i lakše će vam biti stupiti u neku drugu pravu, puno kvalitetniju i bolju vezu.

Ako bude potrebno slobodno se javite u jedan od naših centara za hagioterapiju. U nadi da sam vam pomogao, srdačno vas pozdravljam i želim svako dobro!

Marinko

Ako i vi imate pitanja za Marinka možete ih poslati na: urednistvo@hagio.hr

Total
0
Shares
Prev
Kako upotrijebiti duhovne oči?

Kako upotrijebiti duhovne oči?

“U što gledaš to i postaješ!

Next
Solidarnost u ekonomiji – mit ili stvarnost?

Solidarnost u ekonomiji – mit ili stvarnost?

Iz arhive, piše: dr


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati