TI – glavna karika u svojoj obitelji

Piše: Ines Vranješ, hagioasistentica, CDP Zagreb

Kada brak puca po šavovima u međusobnoj komunikaciji, a djeca gube smisao za učenje, rad i život, Ljubav te zove da kreneš i učiniš nešto. Nije važno jesi li otac ili majka, važno je da imaš čisto srce, da iz njega zavapiš i zaželiš zdravlje, radost, slobodu svome djetetu i svojoj obitelji.

Kreni od sebe i očisti svoje misli i želje od sebičnih stavova i uđi u promjenu; promjenu misli, riječi i djelovanja. Tvoja spoznaja da se moraš promijeniti ti kako bi se mogla mijenjati tvoja obitelj, prva je karika u povezivanju obiteljske komunikacije. Tvoja odluka za dobro povezuje te s apsolutnom dobrotom koja ti osvjetljuje nove puteve, daje nove snage, nove riječi; otvara nova vrata za iskorak iz začaranog kruga. Tvoje djelovanje usmjereno je prema ostvarenju tvoje vizije, a zakonitost je da se samo dobrim može postići dobro. Stoga, tvoja spoznaja, odluka i djelovanje, povezani s apsolutnom dobrotom, sljedeće su karike u povezivanju obiteljske komunikacije i izgradnje zdravog obiteljskog ozračja i zdravog djeteta.

Otac i majka za dijete su jedno i samo kada uspiju u slozi podržavati jedno drugo u odgoju te kada dijete prima iste informacije od oba roditelja, cjelovito se izgrađuje i razvija u samopouzdanju, kreativnosti i slobodi.

Roditeljska neslaganja, tihe ili glasne nesuglasice koje dijete i ne mora čuti, ostaju prisutne u zraku obiteljskog ozračja. Nadalje, različite i suprotne informacije upućene djetetu od roditelja u njemu stvaraju nesigurnosti te ono gubi čvrsto tlo pod nogama, u njemu se lomi samopouzdanje, snaga i smisao za život. Dijete ne zna kojim putem treba ići ako otac govori jedno, a majka drugo.

Jedini siguran put za njega tvoja je ljubav, istina, dobrota i ljepota povezana s apsolutnom ljubavi, sa Stvoriteljem tebe, njega i svega stvorenoga. Sve ovisi o tebi, koliko ti vjeruješ u ljubav, koliko se ti oslanjaš na dobrotu, koliko istine ima u tvome srcu. Ti si glavna karika u obitelji za izgradnju mira, ljubavi, povjerenja, praštanja, a svojom vjerom i životom svjedočiš snagu ljubavi koja daje smisao tvom životu, tvojoj obitelji i tvome djetetu. Nemoj čekati, kreni, vidjet ćeš – čuda se događaju i danas. Samo vjeruj!

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatitza tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Total
0
Shares
Prev
Tjeskoba – Tomislav Ivančić

Tjeskoba – Tomislav Ivančić

Najsigurniji način da nam se oprosti grijeh je da činimo dobro

Next
Meditacija za tebe – Tomislav Ivančić

Meditacija za tebe – Tomislav Ivančić

Tomislav Ivančić, iz knjige Oče ZDRAVO, MARIJO (U molitvi s Majkom Božjom) Evo


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati