U moru Stvoriteljeve ljubavi

Piše: Ines Vranješ, hagioasistentica, CDP Zagreb

Jeste li se kada okupali u moru za ljetnih vrućina? Ako jeste, sigurno ste doživjeli milinu koju pruža more i to vam je poznato. No, jeste li se kada okupali u moru ljubavi svoga Stvoritelja za vrijeme depresije, straha, bilo kakve ovisnosti ili patnje? Ako niste, preporučila bih vam da to učinite. Evo kako.

Kada vas obuzme to negativno stanje, prepoznajte ga i dajte mu ime, svjesni da je to zlo koje u vama želi razoriti radost, mir, vaš život. Možete posegnuti za tabletama za smirenje, alkoholom ili nečim još gorim i svoje stanje učiniti još težim. No jedino je rješenje da pođete svome Stvoritelju koji vas poznaje bolje nego vi sami sebe. Nemojte ga optuživati za to što vam se dogodilo jer, kao što ne biste osjetili užitak osvježenja u moru da nije bilo ljetne vrućine, tako i sada nikada ne biste doživjeli slobodu i užitak pobjede nad zlom koje vas je snašlo, nikada ne biste otkrili snagu i ljepotu koja je u vama skrivena.

Put do Stvoritelja jednostavniji je nego što mislite, samo zaželite i donesite odluku, dalje će vas voditi srce.

Ne trebate auto niti bilo koje prijevozno sredstvo jer On je tu, uz vas i čeka na vas. Kao što more miluje vaše tijelo kada se kupate i svuda je oko vas, tako je i vaš Stvoritelj poput mora, a ako još i zaronite, ulazite u jedan novi svijet (duhovni) prepun tišine, ljepote i tajanstvenosti. Upravo u  toj tišini, ljepoti i tajanstvenosti nalazi se vaš Stvoritelj i tu vas čeka. Budite toga svjesni kao što ste svjesni negativnog stanja koje vas je obuzelo. Stvoritelj vas čeka, u vašim dubinama (u duhovnoj duši) skrivena je neizreciva ljepota i tajanstvenost koju trebate otkriti kao što otkrivate ljepotu morskih dubina ako se upustite u avanturu ronjenja. U tišini zaronite u te dubine, nećete se ugušiti, dišite polako.

Nećete odmah otkriti ljepotu jer ona je skrivena ispod naslaga smeća, kolonija meduza, algi, i pokoje neugledne školjke, no, budite sigurni, ona je tu. Sada je potrebno malo čišćenja i odstranjivanja svega što vas priječi da dođete do cilja. Istina, skidanje naslaga nešto i zaboli, no znajte da je to samo kratkotrajna intervencija. Naslage smeća sve su uvrede i povrede koje ste tijekom života primili od drugih, ali i od sebe samih. Nemojte biti zagledani u njih, nego dozvolite svom Stvoritelju da ih skine i zauvijek odstrani iz vaših dubina. Oprostite svima, ali i samima sebi. Kolonije meduza sve su uvrede i povrede koje ste vi nanijeli drugima. Dopustite svome Stvoritelju da i to odstrani iz vaših dubina. Svakoga koga ste vi povrijedili u duhu zamolite da vama oprosti. Alge su sve vaše negativne misli, negativne riječi i negativno djelovanje.

Dopustite da i to vaš Stvoritelj odstrani iz vaših dubina. Odlučite se za pozitivne i dobre misli i činite samo dobro. Vježbajte to svaki trenutak i svaki dan. Ružne školjke sva su vaša negativna očekivanja u kojima se skrivaju vaši strahovi, tjeskobe, ovisnosti, bolesti i patnja. Sve to vaš Stvoritelj želi maknuti, vjerujte Mu da to može i hoće, dozvolite Mu jer iza svega toga na vas čeka ljepota koja vam je bila skrivena. U toj ljepoti skriva se dobrota i ljubav vašega Stvoritelja i okupani u moru te ljubavi doživjet ćete zdravlje i slobodu od svakoga zla.

Odluči i zaroni, zdravlje te čeka i znaj da u tvoje dubine možeš zaroniti samo ti; nitko drugi to ne može učiniti umjesto tebe.
 

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Total
0
Shares
Prev
Otac, Sin i Duh Sveti – Tomislav Ivančić

Otac, Sin i Duh Sveti – Tomislav Ivančić

Ovaj članak je besplatan

Next
Meditacija za tebe – Tomislav Ivančić

Meditacija za tebe – Tomislav Ivančić

Iz knjige Oče, Tomislav Ivančić ZAŠTO SI POSUMNJAO?


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati