Tomislav Ivančić, iz knjige Oče

ZDRAVO, MARIJO

(U molitvi s Majkom Božjom)

Evo me, Marijo, majko našega Gospodina Isusa Krista, pozdravljam te. Evo me da s tobom proboravim nekoliko trenutaka. Osjećam da si moja majka. Ti si prepuna milosti. Odabranica Božja bila si već od svog začeća. Bog te čini jedinstvenim djelom svoje ljubavi. Pozdravljam te riječima anđela Gabrijela “Gospodin je s tobom”. Njegova ruka je na tebi i njegova radost u tebi. Ni jedna žena ne nosi na sebi toliki blagoslov kao ti. Blagoslovljena si ti zato što si povjerovala. Kličem ti, Marijo, i radujem se tvojoj prisutnosti. Zdravo, Majko i Prijateljice moja.

Srce mi čezne za tobom.

Neka mi se smiluje tvoj pogled i daj da čujem riječi tvoga blagoslova nad svojom glavom. Ti si miljenica Neba i dragocjen biser zemlje. Evo me! Zdravo, Marijo, zdravo…

Sveta Marijo, kako je čist i blistav tvoj lik! Ti si rodila Boga. Blago tebi što si povjerovala. Blago tebi, Marijo. Majko Marijo, ne zaboravi nas koji se lomimo prolazeći zemljom kroz zamke Zloga. Pogledaj me, Marijo, prljav sam, grijeh mi opterećuje savjest. Moli za me!

Grešnik sam, ali tvoj.

Vjerujem da me svaki dan “rađaš”. Molim te, budi uz mene u času mog odlaska s ovoga svijeta. Marijo, u srcu motrim tvoj lik. Htio bih čuti tvoj glas. Potrebna mi je tvoja nježnost. Ohrabri me! Obriši suze koje su gotovo presušile.

Marijo, smijem li ti prići sasvim blizu?

Zdravo, zdravo, Marijo!

Meditacija za tebe – Tomislav Ivančić

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatitza tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Prethodni članakTI – glavna karika u svojoj obitelji
Sljedeći članakKako biti žena u ratu rodova?
Tomislav Ivancic
Rođen je u Davoru 1938. godine. Nakon filozofskog i teološkog studija u Zagrebu i Rimu zaređen je 1966. godine za svećenika zagrebačke nadbiskupije. Postigavši magisterij iz filozofije i doktorat iz teologije na papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu, vraća se 1971. godine u Zagreb gdje postaje profesor Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Pročelnik je katedre fundamentalne teologije, bio je jedan od urednika Bogoslovske smotre. Područja njegovog znanstvenog rada su filozofija, teologija i književnost. On istražuje odnos filozofije i teologije, vjere i znanosti, ateizma i religioznosti, objave i vjere, Crkve i crkvenih zajednica, kršćanstva i religija, fenomen sekti i pitanja teološke epistemologije. Osobito područje njegova zanimanja je istraživanje čovjekove egzistencijalno-duhovne dimenzije, gdje otkriva način suvremene evangelizacije te nužnost razvoja duhovne medicine, koja je uz somatsku i psihičku nezaobilazna u cjelovitom liječenju čovjeka, a osobito u liječenju duhovnih bolesti i ovisnosti. U tu svrhu razvio je metodu hagioterapije i osnovao 1990. godine u Zagrebu Centar za duhovnu pomoć čiji je predstojnik. Od 1971. godine uz rad na fakultetu bio je studentski vjeroučitelj u Zagrebu, inicijator molitvenog pokreta unutar Crkve u Hrvata, osnivač vjerničkog društva pod imenom Zajednica Molitva i Riječ (MiR), te voditelj brojnih seminara za duhovnu obnovu i evangelizaciju kod nas i u inozemstvu. Nakon završetka studija i znanstvenog doktorata iz fundamentalne teologije na ... (Nastavak pročitajte na https://hagio.hr/tomislav-ivancic/)