Prijavnica za Seminar nove evangelizacije (online)

Zajednica Molitva i Riječ (ZMR) ponovno organizira trodnevni Seminar nove evangelizacije (online) pod nazivom: “Pođi za mnom (Iv 1,43)”

Voditelji su članovi ZMR, evangelizatori i hagioasistenti koji imaju mandat za djelovanje. Seminar će se održati od 20. do 22.11.2020., online preko platforme Zoom.

Raspored je sljedeći:

Petak 19:30-21:30
Subota 16-18 i 19:30-21:30
Nedjelja 16-18 i 19:30-21:30

Seminar je besplatan i otvoren za sve. Jedni preduvjeti za sudjelovanje na seminaru su: pristup internetu i mogućnost instaliranja aplikacije Zoom na mobitel ili laptop (nakon što se uspješno prijavite u mailu ćemo vam poslat detaljnije tehničke upute).
Radi plodonosnijeg sudjelovanja na seminaru poželjno je osigurati i prostor gdje možete biti u miru (sami) za vrijeme trajanja seminara.

Zbog povezanosti sadržaja potrebno je biti od početka do kraja seminara te interaktivno sudjelovati u seminaru (pripremite bilježnicu i olovku). Radi bolje mogućnosti sudjelovanja i međusobne interakcije, broj sudionika bit će ograničen. Prijave traju do četvrtka 19. studenog (15h) i nakon toga u tijeku dana ćemo vas obavijestiti o statusu prijave, zato vas pozivamo da se prijavite na vrijeme. Ako imate dodatnih pitanja možete nam se javiti na tehnika@zmr.hr.

Prijava za seminar se nalazi na sljedećoj poveznici: 

https://forms.gle/39yzeN1hJwxFChuN8

Sadržaj seminara, kao i cilj i struktura određeni su crkvenim dokumentima, a posebno dokumentom pape Pavla VI. “Evangelii nuntiandi”, zatim dokumentom pape Ivana Pavla II. “Catechesi tradendae”, “Ecclesia in Europa”, dokumentom hrvatskih biskupa ”Na svetost pozvani” (izd.HBK,2002.god.) te dokumentom i obrednikom “Inicijacija – red pristupa odraslih u kršćanstvo”. Bitan sadržaj evangelizacije nalazi se u posebnom priručniku, knjizi “Susret sa živim Bogom” prof.dr. Tomislava Ivančića.
Seminari omogućuju da se ponovo otkriju vlastiti kršćanski korijeni, dođe do iskustva susreta s Isusom Kristom, a to iskustvo donosi veliku promjenu života i snagu Duha Svetoga. Također, u evangelizaciji se naviješta, proglašava radosna vijest i pomaže Crkvi da bude svjedočka.

Dodatne informacije o povijesti i cilju seminara možete pronaći na web stranici ZMR: http://zmr.hr/seminari-nove-evangelizacije/

Neka iskustva s prošlih online seminara:


Total
0
Shares
Prev
Žena „INFLUENCERICA“ 21. stoljeća – nova kolumna

Žena „INFLUENCERICA“ 21. stoljeća – nova kolumna

Piše: Zrinka Marinović Šarić Živimo u vremenu gdje svaka žena želi biti dio

Next
Gdje god pogledam vidim tebe!

Gdje god pogledam vidim tebe!

Piše: Kristina Jurković Prolazim naseljenim ulicama, rosnim livadama, šumovitim


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati