KOME PRIPADAM? – iskustvo hagioterapije

Istinitost podataka jamči centar koji je slučaj ustupio. Podaci poznati uredništvu.

Dežurni telefon je zazvonio, a s druge strane začuo se ženski glas. Dogovorili smo razgovor par dana ranije i iz razgovora saznajem da je pacijentica upoznata s hagioterapijom.

Pacijentica navodi da ima probleme u odnosu s ocem. Godinama ju je otac psihički zlostavljao i odbacivao, a sestru uzdizao. Otac joj je godinama govorio da ona nije njegova kći te joj je bio nametnut i osjećaj krivnje. Odnos s ocem je narušen, nema sućuti i nema opraštanja. Narušeno je njezino dostojanstvo kao osobe. Koji je smisao njezina života? Kome pripada? To su egzistencijalna pitanja koja su mučila pacijenticu.

Kroz hagioterapijske susrete pacijentici se posredovalo duhovne lijekove praštanja, zahvaljivanja i zdravlje za narušeno bazično i egzistencijalno područje. Posredovalo joj se spoznaju duhovne dimenzije i njezine zakonitosti. Donosimo i njezino iskustvo hagioterapije:

„Prvo opraštanje zaista djeluje – to je moje iskustvo. Makar ide kroz glavu isprva i kroz ponavljanje onih četiriju točaka onako suhoparno, no polako ali sigurno djeluje. Uz uspone i padove ipak sam ustrajala i to se zaista konkretno vidjelo.

Više nemam potrebu prepričavati drugima svoj težak odnos s ocem, već sam postala mekša i sućutna prema njemu. U meni se slomila brana zamjeranja i uspjela sam uvidjeti da naš neprijatelj nije čovjek. Odvojila sam taj čin od čovjeka, tate, i pojavila se sućut i mekoća i kod njega i kod mene. Sada imamo jedan zaista lijep odnos.“

BORBA ZA BRAK – iskustvo hagioterapije

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Total
0
Shares
Prev
Najava i prijavnica za 4. sezonu međunarodnih online hagioterapijsko – evangelizacijskih susreta

Najava i prijavnica za 4. sezonu međunarodnih online hagioterapijsko – evangelizacijskih susreta

Uskoro započinjemo novu, 4

Next
Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Piše: Lana Poljak Branisavljević LJUBAV SLAMA OKOVE Jedan moj dragi prijatelj


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati