Popravljeni obiteljski odnosi – iskustvo hagioterapije

Istinitost podataka jamči centar koji je tekst ustupio. Podaci poznati uredništvu

Dugi niz godina poznajem hagioterapiju iz knjiga i predavanja prof. Ivančića. Zadivio me jednostavan, ali genijalan pristup, prema kojem naš duh konkretno živi i djeluje u svakoj stanici tijela, time i u svim organima, a ne na nekom nedefiniranom prostoru. Pojedine praktične elemente tog pristupa usvojio sam u vlastitom životu i uvjerio se da pomaže, brzo i učinkovito, te da je na jednostavan način uvijek „dostupan”. Meni kao liječniku to je bilo fascinantno.

Odlučio sam se za individualnu hagioterapiju jer sam vidio pozitivne promjene na supruzi koja je prolazila individualnu hagioterapiju putem telefona. Prisjetio sam se i svoje davne želje za dubljim ulaskom u hagioterapiju kako bi ozdravila moja izranjenost i kako bih se duhovno izgradio.

Želja za osobnim duhovnim rastom potaknuta je i dosadašnjom nesposobnošću da cjelovito živim kao duhovno i tjelesno biće u svakodnevnici ovozemaljskog života.

Konkretno, to znači da prije hagioterapije nisam bio sposoban ući u sabranost u trenutku i susresti se sa Stvoriteljem u svakodnevnom životu. Osobito mi je to bilo teško kada sam uznemiren, u velikom poslu ili pod nekom vrstom stresa. Hagioasistentica mi je posvijestila kako se na jednostavan način u trenutku mogu spojiti sa Stvoriteljem i to me osposobilo istovremeno biti na duhovnoj razini, ali i potpuno prisutan u ovozemaljskom životu. Osim toga, popravili su se i moji odnosi s voljenim osobama šire obitelji, koje su se zbog nekih mojih životnih odluka osjećale povrijeđenima. Primjenom hagioterapije ti su odnosi „omekšali” i nekako sazreli. Oslobodio sam se prisile da ja nešto moram činiti za njih i da se oni oslanjaju na mene. Spoznao sam da nisam savršen te da mogu činiti onoliko koliko mogu, a ne koliko bi netko želio od mene, a osobama koje su imale posebne zahtjeve prema meni oprostio sam i dopustio da Stvoritelj uredi odnose između nas.

Zahvalan sam na tome što mi se probudila svijest o tome da smo i ja i svi bližnji jedinstvene, dragocjene i ljubljene osobe te da smo svi osobe u stvaranju, a ne dovršene osobe. Ujedno sam osposobljen za dublji i kvalitetniji osobni odnos sa Stvoriteljem i mogu otkrivati osebujnost svoje osobnosti.

Od srca hvala na svemu što sam primio i neka obilno budu nagrađeni svi djelatnici u hagioterapiji, koji se nesebično daruju.

Vrijedan si i ljubljen

 

 

Total
0
Shares
Prev
Seminar nove evangelizacije – Movie pub, Zagreb

Seminar nove evangelizacije – Movie pub, Zagreb

Voditelji seminara su članovi Zajednice Molitva i Riječ

Next
Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

OBRISATI SUZU   Neki dan sam pročitala kratku priču koja kaže kako je žena


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati