Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Piše: Lana Poljak Branisavljević

DOBROTA JE NA TVOJOJ STRANI

Prošli vikend sam zajedno sa dragim prijateljima slušala snimku jednih od brojnih duhovnih vježbi našeg profesora Tomislava Ivančića. Neću se truditi u ovim retcima iznijeti ono što je govorio jer je teško pretočiti u pisani tekst neizmerno bogatstvo toga sadržaja, ali vam želim donijeti djelić onoga što je mene dotaklo. Uvijek me iznova fascinira kako je moguće da neka audio ili video snimka, neki govor koji je snimljen prije više od 10 godina danas tako snažno dotiče moje srce, dira moju dušu i budi u meni moje duhovne sposobnosti. Znam, nije to “običan” govor, nisu to predavanja niti poučavanja, to je govor pun duha, onaj koji čovjeku otkriva istinu o njemu samome, tko je, odakle je i kamo ide.

To je govor koji daje nadu, otvara “duhovne oči i uši”, potiče na odricanje i obraćenje života, onaj koji u konačnici vodi čovjeka ka pravom i istinskom Životu. To je poput nota koje su sa papira “preskočile” i postale “žive”. Vrsni glazbenik neumorno vježba, trudi se i ustraje da bi donio najljepšu melodiju pred svoje slušatelje i one tada dotiču dušu, donose radost ili pak suze na lice. Zastani… Promisli… Što dotiče tvoju dušu ovih dana? Kakve sadržaje upijaš? Što čitaš? Kakvu glazbu slušaš? Čime se tvoja duhovna duša danas “nahranila”, od čega živi? Neminovno ćeš, dragi prijatelju, danas čuti i puno toga negativnog. Neminovno će te kakva gruba riječ ili uvreda okrznuti. To će zaboliti tvoju dušu. Možda će te nešto ražalostiti ili obezvrijediti.

No, želim ti da se danas unatoč tome uspiješ “probiti” i čuti glas svoga Stvoritelja koji ti govori:” Ljubavlju vječnom ljubim te!”. Nemoj nikada pomisliti da nisi vrijedan ili da je netko drugi vrijedniji od tebe. Svaki je čovjek jednako vrijedan i dragocjen i smije biti to što jest. Pogledaj samo kako te tvoj Stvoritelj ljubi! Njemu si neizmjerno draga, neizmjerno drag!

On te gleda, promatra te, smiješi ti se…Sve dobro ti danas želi darovati. Nemoj se Njega bojati! On te nije došao suditi niti te okrivljavati već spasiti. Vjeruješ li u to? Hoćeš li mu dopustiti da te danas zagrli? U ovom zahtjevnom i izazovnom svijetu u kojem živimo budi odvažan i hrabar, dragi prijatelju i ne kloni duhom jer Dobrota je na tvojoj strani! Bit će dobro!

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Total
0
Shares
Prev
PROMJENA NAKON TRI SUSRETA – iskustvo hagioterapije

PROMJENA NAKON TRI SUSRETA – iskustvo hagioterapije

Istinitost podataka jamči Centar koji je iskustvo ustupio

Next
NESIGURNOST I NEPOVJERENJE, 2. dio – Tomislav Ivančić

NESIGURNOST I NEPOVJERENJE, 2. dio – Tomislav Ivančić

Ovaj članak je besplatan


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati