Za dobar dan – iz pera hagioasistentice

Piše: Lana Poljak Branisavljević

BUDI NOV

Kažu stihovi jedne pjesme koja mi se danas vrzma po glavi: Ti si nov svako jutro, nov svako jutro… Novi dan je pred nama. Jesi li se odmoran i svjež probudio ili si već na početku dana umoran?

Često ujutro promatram ljude na putu prema poslu i čini mi se kao da su im noge olovno teške, a glava još snena i kao da po navici koračaju dobro znanim, uvijek istim zacrtanim putem. Imaš li i ti svoju jutarnju rutinu? Uvijek isti zacrtani raspored?

Ideš li uvijek istim putevima do posla, fakulteta, dućana…?

Kada si zadnji put nešto u svome stanu promijenio i osvježio? Isprobao neki novi recept?

Jesi li se uopće spreman mijenjati?

Čovjek je star ne onda kada mu to broj godina pokazuje, već onda kada u njemu više nema svježine, onog poleta i ushićenja, oduševljenja i žara, novih ideja i planova, želje za učenjem i upijanjem novih i novih stvari. Kada se vrti uvijek u istim starim navikama i rutinama. O, kako mlad čovjek zapravo može biti star. Kao da nas životne okolnosti ponekad dovedu do toga da postanemo stajačice – bare i močvare, a pozvani smo činiti živim sve kuda prolazimo. Pozvani smo biti tekućice, rijeke koje napajaju sve oko sebe. Donosiš li ti u svoju obitelj, na radno mjesto, u ovo društvo danas radost i nadu? Hoće li ljudi oko tebe danas oživjeti na nov način kroz tvoju prisutnost ili već znaju što od tebe mogu očekivati?

Odlika duha je upravo to da je on uvijek nov, on neprestano stvara, potiče na kreativnost i stvaralaštvo, razvija našu maštu i inteligenciju. Kod njega nema nemogućih stvari i zapreka, ali upravo naša tromost, lijenost i mlakost mogu biti zapreka djelovanju duha u nama.

Zato odluči danas biti nov! Nemoj biti kao ispuhani balon koji nikuda ne leti, kao onaj putnik koji spušta kofere a tek je krenuo…

Radujem se što ćeš napisati svoje iskustvo za ovaj portal, komponirati novi hit, naučiti nove viceve, srediti zaostatke na fakultetu, što ćeš sutra novim putem ići na posao…ali ono najvažnije što ćeš dopustiti da te iz dana u dan duh mijenja i uvodi u novost i svježinu života!

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Total
0
Shares
Prev
Veselim se susretu – iskustvo molitve za domovinu

Veselim se susretu – iskustvo molitve za domovinu

Piše: Marijo Jakešević Kroz Molitvenu obranu domovine svatko je sebi rezervirao

Next
Gdje je izlaz (4)

Gdje je izlaz (4)

Piše: Ljerka Jurkić, evangelizatorica 1


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati