Za dobar dan – iz pera hagioasistentice

Piše: Lana Poljak Branisavljević

POGLED PREMA DOBRU

Ima dana u našem životu koji su lijepi, radosni, kada ti se čini da je baš sve kako treba biti, no, ima onih koji su nekako posebno teški, kad ti se čini da baš sve ide nizbrdo i kad si i sam sebi “težak”. Kada dođu takvi dani pitam se, kako se s time nositi? Kako to “izgurati” na dobro? Gdje je to snaga za koju se mogu uhvatiti i koja će me iznad toga izdići? Pitam se tada ima li netko tko je iznad te moje muke, boli i patnje koja me zarobila i čuje li me?

A kako se ti, dragi čitatelju s time nosiš? Imaš li iskustvo izdizanja i pobjede nad nemoći? Najgore što tada možeš učiniti jest početi se sažalijevati, jadikovati i kukati. Time doista dopuštaš da te nemoć do kraja zarobi.

Znaš li da uz sve ove negativne informacije i vijesti koje nas okružuju postoji i radosna vijest?
Ta radosna vijest je da nisi sam, da zaista postoji taj Netko tko sve zna i vodi, taj Netko koji je iznad naše zemaljske ograničenosti i svih naših ljudskih zavrzlama. A to je Stvoritelj, tvoj i moj Otac!

Upravo jedan od duhovnih lijekova u hagioterapiji zove se vjera i povjerenje u dobro. Vjerovati znači očekivati i otvarati se dobru, pa i onda kada te baš sve od tog dobra odvraća i kada trenutno ne nazireš izlaz.

Zašto vjerovati u dobro?

Zato jer je sam Stvoritelj dobar i zato što dobro uvijek ima zadnju riječ! Zlo uvijek biva poraženo i nemoćno kada se ja odlučim ustrajati u dobru. Moja odluka za dobro razara zlo. Jedino u dobru ja postojim i jesam.

Zato kada dođe takav “težak” dan, nemoj se pokolebati niti uplašiti. Samo mirno zastani i podsjeti se da te Stvoriteljeva ruka čuva, da si Njegov, da nisi sam niti prepušten zlu. Čvrsto u sebi i naglas reci: “Oče, ja tebi vjerujem! Pa iako mi se sad ovo trenutno čini bezizlazno i nejasno, ja vjerujem u Tvoju dobrotu! Ja znam da ćeš okrenuti i to na dobro jer Ti uvijek daješ ono što je dobro za moj život! Pouzdajem se u Tebe! Znam i ovo će proći. Zahvaljujem ti za ovaj dan i ovu moju životnu situaciju.

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Total
0
Shares
Prev
Društvene mreže – suvremeni trgovi za „RADOSNU VIJEST“

Društvene mreže – suvremeni trgovi za „RADOSNU VIJEST“

Piše: Tin Ivković Suvremena znanstvena istraživanja pokazuju da prosječni čovjek

Next
Snaga Duha

Snaga Duha

Piše: Marina Ćavar Stojim na aerodromu u Stuttgartu, gdje je ujedno i autobusna


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati