Za dobar dan – iz pera hagioasistentice

Piše: Lana Poljak Branisavljević

POGLED IZNAD BOLESTI

Dragi prijatelju, blagoslovljena ti ova nedjelja! Vjerujem da si zdravo i dobro!

Suočivši se i sama proteklih tjedana sa bolešću koja me “zatvorila” u kuću, iznova sam se uvjerila u snagu i ljepotu duha koju u sebi svatko od nas nosi. Kada naše tijelo oslabi i na njega se ne možemo osloniti, kada su naši osjećaji i doživljaji uzburkani i izmiješani i u nama bude nemir i nesigurnost, tada upravo snaga duha dolazi u “prvi plan”. Tada na neki način otkrivaš gdje si i što te to u životu nosi. Sve oko tebe čini se tako nesigurno, a u tebi duboka sigurnost – biti će sve to dobro, jer dobar je Onaj koji me stvorio i koji me ljubi.

Vjerujem da i ti imaš iskustvo svoje krhkosti i nemoći, ali isto tako i snage koja ti odnekud dolazi baš onda kada ti je najpotrebnija, a onda na kraju i pobjede nad tom nemoći.

Lijepo je kada otkriješ da usprkos zlu, bolesti i svemu što te ovdje na zemlji sputava, ti ostaješ i ne prestaješ postojati. Bolest u nama potiče i zahvalnost. Kao da ti otvara duhovne oči i na nov način počinješ promatrati svijet oko sebe. Radostan si što možeš ustati, hodati, čitati, jesti, umiti se… Raduješ se i kiši i vjetru i dolasku zime. Nemaš potrebe gubiti snagu na besmislene sitnice, poslove i rasprave… Sati i dani dobivaju jednu novu vrijednost. Poželiš se pomiriti sa svim ljudima. Neka drugačija nježnost i blagost te prožimaju…

Potičem te danas, dragi prijatelju, na zahvalnost.

Prepoznaj što je to sve dobro u tvome životu, gdje te Stvoritelj sve ove godine tvoga života blagoslivljao, darivao, koliko bogatstvo posjeduješ…

Postani svjestan – dobro je što postojim, toliko dobra je u mome životu, toliko toga imam, ja sam bogat čovjek!

Zahvaljujem ti Oče na svakom darovanom danu! Zahvaljujem ti na svojim roditeljima, braći, sestrama, mužu, ženi, mojoj djeci… na cijelom mom životnom putu do sada.

Očekujem dobro pa i tamo gdje mi se čini da ga sada nema! Neću gledati u bolest nego u zdravlje!

Ti o meni brineš, ne moram se tjeskobno brinuti!

Svoju trenutnu muku u kojoj se nalaziš povjeri Njemu u ruke. Ne boj se!

Neka te svaka zahtjevna situacija kroz koju si prošao ili upravo prolaziš još više približi Stvoritelju i učvrsti tvoju vjeru i povjerenje u Njega!

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Total
0
Shares
Prev
BIT ĆE DOBRO, NE BOJ SE – sedma kolumna

BIT ĆE DOBRO, NE BOJ SE – sedma kolumna

Piše: Ana Perišić U ovom vremenu Crkva se podsjeća teksta iz evanđelja o

Next
Prijavnica za Seminar nove evangelizacije (online)

Prijavnica za Seminar nove evangelizacije (online)

Zajednica Molitva i Riječ (ZMR) ponovno organizira trodnevni Seminar nove


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati