Kreativnost je u meni

Piše: Sanja Popadić

Treba se prepustiti kreativnosti jer nisu kreativni samo umjetnici, slikari, pisci, glumci, već svaka osoba je kreativna i neprocjenjiva za ovaj svijet. Svaka osoba je original i svaka osoba ima neprocjenjive mogućnosti izražavanja svoje kreativnosti. U svakom od nas je kreativnost i ona je mogućnost našeg stvaralaštva te se treba prepustiti tom stvaralaštvu i biti hrabar.

Ne razmišljati što će drugi reći kako mi crtamo, pišemo, pjevamo ili sviramo neki instrument jer smatramo da bi nas drugi mogli ismijati ili nam reći nešto negativno, već usprkos tome nastaviti dalje i ne predavati se negativnim mislima koje ne dopuštaju da ideš naprijed, da hodaš prema cilju, već se okrenuti dobrim mislima i nastaviti hrabro uzdignute glave gore.

Bori se do zadnjeg trenutka jer trkač mora trčati svoju dionicu staze do samoga kraja ako želi doći do cilja. Budeš li se zamarao time što će drugi reći, onda nećeš nikada ništa ostvariti jer biti kreativan ne znači gledati što će onaj drugi reći nego biti kreativan znači biti kao nitko drugi. To je bit, da si ti poseban i da nitko drugi takvo nešto neće napraviti, samo ti. Ti ćeš biti prvi u svemu što kreiraš.

Treba se naučiti odvojiti od navezanosti na tuđa mišljenja i zanemariti ih. Nije svaka primjedba ili kritika loša te je treba početi gledati kao nešto dobro što te gura naprijed i daje ti krila. Dokle god se tvoj rad komentira, bilo pozitivno ili negativno znači da ga ljudi primjećuju, jer da ga ne primjećuju ne bi ga niti komentirali. Svaka negativna kritika je tvoja nova šansa da uspiješ, da se još više trudiš i postaneš bolji. Treba na sve početi gledati s dobrog gledišta jer nije bitno kako drugi gledaju na tebe i tvoj rad već kako ti gledaš na sve to.

Uspjet ćeš samo onda ako si zagledan u dobrotu, a pritom trebaš dati sve od sebe i vjerovati. Ti ćeš sigurno uspjeti u svemu što si zamislio i budi siguran u to. Dobrota neka bude tvoja snaga.

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Total
0
Shares
Prev
BAŠTINA KOJA OBVEZUJE

BAŠTINA KOJA OBVEZUJE

Piše: Anđela Čale Predstojeći vikend je jako bitan za nas

Next
MEDITACIJA ZA TEBE – Tomislav Ivančić

MEDITACIJA ZA TEBE – Tomislav Ivančić

Dio iz knjige: 33 meditacije autora Tomislava Ivančića 26


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati