Nova kolumna – Sagradi kuću na stijeni

U uredništvu portala smo osobno uvidjeli kako nije jednostavno napraviti treći korak (misao, riječ i djelo) te pročitano provesti u praksu.
Kako bi sve nas motivirali i nadahnuli na konkretnu praksu odlučili smo pokrenuti novu kolumnu. Koja će za početak izlaziti dva puta tjedno i svaki tjedan će biti neki novi kolumnist član Zajednice Molitva i Riječ (ZMR). Ideja je da budu kratke, ali proživljene. Pozivamo i vas da pokušate s nama uroniti u praksu, ali i poslati nam svoje iskustvo prakse ili komentar na mail: urednistvo@hagio.hr.

Piše: Anđela Čale

Podijelit ću s vama nešto što sam odlučila provesti s prethodnog seminara. Nakon što sam si zapisala na papir i stavila na zid uočila sam da sam to na neki način već provodila, ali ne dovoljno temeljito. Pa sad odlučujem ponovo tome prionuti. Plan mi je prvu točku posebno do Uskrsa, a onda od Uskrsa do Duhova drugu, a čini mi se treća mora biti stalno prisutna.

Na seminaru smo pustili zapis od Tomislava Ivančića u kojem je rekao kako do Duha Svetoga? Dijelim s vama ono što sam ja sebi ukratko zapisala.

1. Staviti osobu Duha Svetoga na prvo mjesto.

Znači:
Ne više služiti tijelu u svakom aspektu. Jer ti odlučuješ što će tvoje tijelo činiti. Nećeš nikad biti zdrav, ako slušaš tijelo.
Moraš imati smisao, a smisao ti daje Duh Sveti. Imati život.

Konkretno:
Ovo je za mene do sada značilo borbu sa udovljavanjem tijelu u želji za uživanjem u slatkom. Tako da sam se kroz korizmu odrekla slatkoga. Možda se čini jednostavno no nije, baš mi se tijelo navezalo na slatko. Borba je baš i vidim svaki put kad uspijem kako Duh raste, oči mi se otvaraju i stvara se glad za Isusom i njegovom riječju. Odlučujem se i dalje umjesto slatkoga “žvakati” Isusovu riječ. I u narednim danima odlučujem uvesti red u spavanje i dizanje i dignuti se na prvi zvuk alarma.

2. Naučiti se gledati Duha Svetoga Isusovim očima.

Znači:
Gledati Isusa u oči. Tu je Isus gledam ga. (Rastresenost se događa, tijelo ne da, ali trenirati. To je vježba i odluka.) Teško je biti sabran, ali to donosi silu.

Konkretno:
Kad se izborim za dvije minute gledati Isusa ujutro dan mi ide u dobro. Odlučujem u svakom danu naći 5 minuta vremena za ovu odluku.

3. Uzeti po jednu rečenicu iz SV pisma i dopustiti da nas mijenja.

Znači: Možemo biti sposobni, inteligenti i kreativni, ali umjesto toga opterećeni smo jer je Bog došao na drugo mjesto.

Konkretno:
Zadnji mjeseci mi je to bila rečenica: “Nebo i zemlja proći će, ali riječi moje neće proći. ” Luka 21,33
Odlučujem se svim srcem prionuti uz ovu rečenicu.

Nova kolumna – Sagradi kuću na stijeni

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Total
0
Shares
Prev
Liječiti ranjenu savjest – prijavnica za online susret

Liječiti ranjenu savjest – prijavnica za online susret

Preko 1000 prijavljenih osoba, 15 država i 4 jezika

Next
Ovisnost o kocki – iskustvo hagioterapije

Ovisnost o kocki – iskustvo hagioterapije

Istinitost podataka jamči centar koji je iskustvo ustupio


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati