Smisao starosti

Piše: Ines Vranješ, hagioasistentica CDP Zagreb

Poštovani i dragocjeni čitatelju koje god životne dobi bio, lijepo je što postojiš!

Koji je smisao starosti?

Ulaskom u treću životnu dob u čovjeku se može pojaviti tjeskoba, strah….. besmisao. To je stanje iz kojega se čovjek može izdići samo kada postane svjestan sebe kao stvorenja, koje nije samo tijelo i psiha, koji su ograničeni, vremeniti i podložni starenju.

Čovjek ima tijelo i psihu koji su prožeti duhom. A duh je od Stvoritelja, to je sila i snaga koja nosi i tijelo i psihu. Duh je u čovjeku svijest, po njemu je čovjek svestran u razvoju i kreativnosti, po duhu je čovjek vječan. Duh je isti u trenutku začeća i smrti, duh ne stari, on je vječno mlad. Tu je tvoja budućnost, poštovani i dragocjeni čitatelju. Djetinjstvo i mladenaštvo te je pripravljalo za život na zemlji a starost te pripravlja za život u vječnosti.

Promisli! Koliko je još godina ispred tebe? Kako ćeš ih iskoristiti?

Hoćeš li žaliti za prošlim danima mladosti ili ćeš se nastaviti razvijati s neograničenim mogućnostima koje ti omogućuje tvoja duhovna dimenzija. Svaki novi trenutak života ti je darovan kako bi u njemu mogao napredovati u otkrivanju duhovnog blaga, razvijati svoje talente, umnažati vrline i kreposti. To blago nikada ne propada, njega nosiš u vječnost.

Osmisli svoje dane!

Počni ostvarivati svoje skrivene čežnje i čini ono što u danima mladosti nisi mogao i stigao. Svoje vrijeme posveti pomažući bližnjemu u njegovim potrebama. Imaj vremena za svoje tijelo, počni sa tjelovježbom, šetnjama ili nekim drugim tjelesnim aktivnostima u prirodi, budi kreativan na svoj originalan način u slikanju, pisanju….

Zastani!

Svakodnevno odvoji vrijeme za sabranost, u kojoj ćeš u tišini svoga srca stati pred Stvoritelja i priznati svoje pogreške, krive poteze iz prošlosti i osloboditi se krivice koju nosiš kao teret na svojoj duši. U toj tišini, oprosti svima koji su tebe povrijedili, izmiri se sa onima sa kojima si bio u lošim odnosima, kako sa živima tako i sa onima koji su se preselili u vječnost, da se u tebi nastani sloboda, radost i mir.

Pronađi duhovno štivo koje će ti biti podrška u duhovnoj izgradnji i ljude koji su na istome Putu kao i ti.

Prihvati!

U koliko prolaziš kroz neku tjelesnu bol i patnju i ona mora imati neki smisao, a ako to sada ne vidiš, sigurno ćeš otkriti u vječnosti. Prihvati patnju i sjeti se, u njoj nisi sam. Onaj tko ti je dao život nikada te nije napustio, On je uvijek uz tebe. Važno je samo, da to nikada ne zaboraviš ma koliko velika bila tvoja bol. Stvoritelj će ti dati snage da sve možeš podnijeti.

On ti pomaže i nosi te kada ti je najteže. Svim srcem uđi u to povjerenje. U povjerenje prema apsolutnoj dobroti koja ima zadnju riječ, povjerenje prema Stvoritelju, jer ti si Njegova svojina i vraćaš se kući. U Njemu je život i tvoj jedini dom.

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Total
0
Shares
Prev
Put do kvalitetnog obiteljskog života

Put do kvalitetnog obiteljskog života

Kako bismo obnovili i stvorili bolju, zdraviju i slobodniju obitelj, potrebno je

Next
Kako postati vrhunski? – Tomislav Ivančić

Kako postati vrhunski? – Tomislav Ivančić

Ovaj članak je besplatan


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati