Specifični putevi do ozdravljenja branitelja

Tomislav Ivančić, Hagioterapija PTSP-a

MORALNI put do ozdravljenja

Moralni put do zdravlja želi pomoći da se branitelj oslobodi lažnih krivica, da prizna stvarne krivice i oprosti onima koji ga uvredama drže u mržnji i time u duhovnoj bolesti. Važna je spoznaja da je duh transparentan, svjestan i slobodan od prostora i vremena te da se misao na nekoga stvarno intuitivno i prenosi. To znači da opraštanje u duhu osjeti onaj kome smo oprostili, te da nekako duhovno čuje onaj koga molimo za oproštenje.

Zato se ovaj put do zdravlja provodi tako da se branitelja sabere i svjesno u sebi izgovori odluku da prašta odnosno moli za oproštenje.

1. Podsvijesti si da je Isus tu pred tobom. Isus je Bog te je uvijek tu, on je i čovjek te je na naš ljudski način tu nazočan. Nema grijeha koji Isus ne bi mogao oprostiti i ispraviti, jer on je Bog i spasitelj svakog čovjeka. On ne samo da prašta nego i popravlja tvoje pogreške i vraća tvoje dugove. To se u teologiji naziva opravdanjem, Isus tebe opravdava. Reci sada Isusu što te iz rata najviše muči. Govori onako kako govoriš čovjeku.

2.Reci Isusu sada svoje krivice. Ako si u ratu nekoga nepravedno ranio ili ubio ili bez dostatnog razloga mu nanio zlo reci to Isusu, da on popravi tvoj čin.

3. Sjeti se ranjavanja i opasnosti u koje su te stavljali neprijatelji te mržnje i ljutnje koju osjećaš prema njima, pa reci Isusu da želiš oprostiti i tako se oslobodi mržnje i osvetoljubivosti kako bi bio slobodan za ozdravljenje.

4. U jednoj svetoj misi prikaži neprijatelje koje si ubio, kako bi ih Bog spasio, a tebe oslobodio vezanosti za neprijateljsku mržnju.

5. Svaki put kad si na svetoj misi prikaži svoje kolege branitelje, duhom i mislima ih donesi na oltar osobito one, kojima si možda bio kriv za njihovo ranjavanje ili pogiblju.

6. Duhovnim očima gledaj Isusa kako prima tvoje praštanje i kajanje, kako ti se smiješi, dotiče te svojom rukom i govori da ti sve oprašta. Probudi u sebi vjeru da te Isus gleda, dotiče sve tvoje duhovne i fizičke rane i ozdravlja te. Isus ti govori: budi zdrav, kao što je to govorio za svog zemaljskog života na zemlji. Ti mu odgovori: vjerujem da sam ozdravio.

7. U duhu gledaj Isusa kako na križu prolijeva svoju krv i njome briše tvoje krivice, on daje svoju krv da iskupi ljudsku krv koju si ti prolio.

8. Isus je sudac živih i mrtvih. Njegova je odluka konačna. On je međutim tvoj prijatelj i spasitelj svakog čovjeka. Gledaj Isusa u duhu kako vidi neprijateljsku mržnju i tvoje praštanje i prosuđuje pravedno svaku ratnu situaciju. Tvojim praštanjem ne samo da tebe spašava nego i neprijatelja, ako se pokaje.

9. Kad se kaješ za sve svoje grijehe oni ti se sigurno opraštaju. Zamoli Isusa da ti dadne mir duše, neka Duh sveti dođe tamo gdje je bio grijeh u tebi, kako u savjesti tako i u osjećajima.

10. U duh gledaj Isusa kako na sudnji dan uskrsava sve ljude pa tako i tvoje neprijatelje i napadače iz rata. To je šansa neprijatelju da se pokaje i spasi. Smrt nije vječna, nego samo do sudnjeg dana, a onda svi oživljuju, i tko se kaje uživat će vječni život i radost.

11. Gledaj u duhu, u sebi, kako Isus na Sudnji dan skuplja masakrirane, granatama raskomadane i razbacane dijelove neprijateljskih tijela ili i tijela tvojih su branitelja, uskrsava ih, ozdravlja, oživljuje i tako tebe oslobađa krivica i rana, dajući ti vječni, sigurni, zdravi život zauvijek.

Sve tvoje ružne slike iz rata Isus briše i sve popravlja. Ako su tijela bila masakrirana i okrvavljena, duša je ostala cijela. A i cijeli će čovjek uskrsnuti i, ako se pokaje, spasiti se.

Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Total
0
Shares
Prev
Meditacija za tebe – Tomislav Ivančić

Meditacija za tebe – Tomislav Ivančić

Dio iz knjige: 33 meditacije autora Tomislava Ivančić  GDJE SU

Next
KAKO OPROSTITI PRELJUB? – iskustvo hagioterapije

KAKO OPROSTITI PRELJUB? – iskustvo hagioterapije

Istinitost podataka jamči centar koji je iskustvo ustupio


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati