Tomislav Ivančić, transkript sa seminara

Bog želi da svi budemo vrhunski. Bog pati zato što smo mi jadni, što mrmljajući radimo svoj posao umjesto da ponosno rastemo u svome zvanju. Svatko može biti velik, čuven,  glasovit u svom zvanju.

Otkrij zvanje, pogledaj jesi li ga zakopao, pa ga onda otkopaj i moli da raste. 

Reci Bogu da želiš biti vrhunski čovjek u tom zvanju. Hoću, Bože. Samo reci Bogu i vidjet ćeš da ćeš to postati. Ja hoću biti vrhunski. Ponavljaj si to svaki dan. Ja vjerujem –  reci. Reci Bogu da želiš taj talent, da uzimaš nadahnuće Duha u ruke i želiš to biti…  Hoću, Bože, ponovi si tri puta. Ja vjerujem da to mogu biti, ja vjerujem. Ja vjerujem, dokle god ne osjetiš kako je duša prihvatila taj program. Tada se u mozak upisuje taj program. Ja vjerujem, ja vjerujem. Hoću biti vrhunski. Odlučite da ćete to govoriti svaki put kad ustanete: ja vjerujem, ja hoću biti to. Ja vjerujem, ja hoću biti vrhunski u tom i tom. Vrhunski. 

Pazite, Bog ne želi drugačije nego da vi budete vrhunski, Bog ne želi prosječne. To đavao želi prosječne. Bog želi vrhunske jer svi kažu: gledaj što je njemu Bog učinio. I Boga slavimo na taj način, a ti postaješ isto glasovit. 

Shvati, Bog želi da budeš svet. Ne boj se. Samo reci da. On samo čeka tvoj da. Odluči to ujutro čim ustaneš, navečer prije spavanja, preko dana češće se zaustavi i reci: Da, hoću. Prihvaćam to zvanje, hoću biti vrhunski u tome. Vjerujem. Govori dok opet ne osjetiš da ti je duša prihvatila i opet djeluje u tebi. Vi ćete vidjeti čudesa među vama. To mogu svi, i oni koji su vjernici i koji su nevjernici. Važno je da reknu svoj da, da uzmu svoj talent jer svatko ga ima na svijetu. 

Kao što svaka biljka ima svoje mjesto, svaki cvijet ima svoje mjesto, svaki čovjek ima svoj talent, svoje zvanje, svoje nadahnuće, svoje sposobnosti od Duha Svetoga. 

Negdje si to dobro predbilježite da ne zaboravite, jer bit će vam žao poslije u Nebu. Upišite si to. Ja vam mogu iskreno priznati: sve što sam u životu postigao, samo sam po tom što sam rekao da Bogu – hoću. I čim to zaboravim, ja osjetim da padam, padam. I opet se sjetim: ja hoću biti vrhunski svećenik, ja hoću biti vrhunski znanstvenik, hoću biti vrhunski predavač, hoću biti vrhunski hagioterapeut. Stvari idu naprijed čudesno. I tako se odjednom otvaraju vidici, vizije, nove snage, a ja se samo čudim.

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije

Prethodni članakRad s djecom i mladima, kroz projekt prevencije ovisnosti hagioterapijskom metodom
Sljedeći članakTomislav Ivančić: Silvestrovo
Tomislav Ivancic
Rođen je u Davoru 1938. godine. Nakon filozofskog i teološkog studija u Zagrebu i Rimu zaređen je 1966. godine za svećenika zagrebačke nadbiskupije. Postigavši magisterij iz filozofije i doktorat iz teologije na papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu, vraća se 1971. godine u Zagreb gdje postaje profesor Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Pročelnik je katedre fundamentalne teologije, bio je jedan od urednika Bogoslovske smotre. Područja njegovog znanstvenog rada su filozofija, teologija i književnost. On istražuje odnos filozofije i teologije, vjere i znanosti, ateizma i religioznosti, objave i vjere, Crkve i crkvenih zajednica, kršćanstva i religija, fenomen sekti i pitanja teološke epistemologije. Osobito područje njegova zanimanja je istraživanje čovjekove egzistencijalno-duhovne dimenzije, gdje otkriva način suvremene evangelizacije te nužnost razvoja duhovne medicine, koja je uz somatsku i psihičku nezaobilazna u cjelovitom liječenju čovjeka, a osobito u liječenju duhovnih bolesti i ovisnosti. U tu svrhu razvio je metodu hagioterapije i osnovao 1990. godine u Zagrebu Centar za duhovnu pomoć čiji je predstojnik. Od 1971. godine uz rad na fakultetu bio je studentski vjeroučitelj u Zagrebu, inicijator molitvenog pokreta unutar Crkve u Hrvata, osnivač vjerničkog društva pod imenom Zajednica Molitva i Riječ (MiR), te voditelj brojnih seminara za duhovnu obnovu i evangelizaciju kod nas i u inozemstvu. Nakon završetka studija i znanstvenog doktorata iz fundamentalne teologije na ... (Nastavak pročitajte na https://hagio.hr/tomislav-ivancic/)