Gospodine, ako hoćeš možeš me ozdraviti – sedmi dan

Svakodnevno druženje s Isusom, Tomislav Ivančić

Pronađi mirni prostor i mirno vrijeme gdje ćeš nesmetano moći ostati kroz jedan sat. Stojeći saberi se i misli na Božju sveprisutnost. On je tu. Zatim se saberi misleći na Isusa koji je živio na Zemlji, a i sada je s nama do kraja svijeta. Sjeti se, da je On liječio svaku bolest i svaku nemoć.

  • Ako možeš sada klekni i pokloni se Isusu. Reci mu: Isuse, ako hoćeš, možeš me ozdraviti. Reci mu što te boli, duša ili tijelo, savjest ili uvreda koju su ti nanijeli, neka tjelesna bolest ili strah od nečega ili nekoga.
  • Predaj mu svoje bolesti i muku i dalje ga promatraj, očekujući njegovu reakciju. Budi svjestan da te on može izliječiti. Ali i hoće. On je dobar i pun sućuti: On zna što je bol, patnja, ranjenost, uvrede, osama, bespomoćnost. Sve naše muke je nosio  na sebi u životu na zemlji.

Sada ustani, neko vrijeme promatraj Isusa, a onda sjedni.

Ako se rastaneš izgubiš Isusovu prisutnost, opet se saberi, zagledaj se u Isusa i nastoj sačuvati njegov lik pred sobom.

Slušaj, kako ti govori: Što hoćeš da ti učinim? Reci mu:

Gospodine Isuse, da ozdravim, da se oslobodim, da se rasteretim.

Isus ti kaže: Vjeruješ li da Ja to mogu učiniti? Zagledaj se u njega, sjeti se da je on svemogući Bog, pa mu reci: Vjerujem, pomozi mojoj nevjeri! Slušaj kako ti On govori: „Ne boj se, samo vjeruj! Onome, koji vjeruje sve je moguće. Tvoja će te vjera spasiti.“ Ostani u istini tih riječi. Neka se upišu u tebe. Neka prožmu sve stanice tvoga tijela i sve sposobnosti tvoga bića.

Nakon toga reci Isusu, da si čuo od sv. Petra danas njegove rane liječe. „Tvoje nas rane iscijeliše“. A onda dopusti da te zahvati druga Isusova misao: „Ja sam došao da imaju život, u izobilju da ga imaju.“ Život trebaš, Isus ti ga može spasiti i dati. Ponavljaj te dvi rečenice.

„Tvoje nas rane iscijeliše“ i   „došao da imaju život, u izobilju da ga imaju.“

U duhu i mašti gledaj, kakav bi htio biti. Promatraj se zdrava, ohrabrena, novoga. Pusti neka te Duh Sveti zahvati i oživljava, jer on je Duh života.

Nakon nekog vremena ponavljaj u sebi: Bit će dobro. Ja vjerujem. Bit će dobro. Ozdravit će najprije duša moja, a onda i tijelo. Već je počelo moje ozdravljenje.

Ostani što duže u vjeri u Isusa, a onda počni zahvaljivati mu za sve detalje ove molitve i tvog života. Sjeti se da je Bog samo dobar, da on čini samo dobro, da je tu da ti pomogne. Zahvaljuj mu za sve faze svoje prošlosti, za ljude koje si susretao, za one koji su ti činili dobro. Oprosti onima koji su te vrijeđali, činili ti nepravdu, napustili te. Moli u duhu da ti oproste oni koje si ti povrijedio. Neka te ispuni snaga Duha Svetoga.

Dobro je ponovo proći cijeli sadržaj i onda završiti molitvu.

Total
0
Shares
Prev
Iskustvo s umirućim

Iskustvo s umirućim

Piše: Vedran Madunić, Split formacija Bljesak Moja priča počinje zapravo još

Next
Da postaneš „čovjek za druge“ kao Isus – osmi dan priprave

Da postaneš „čovjek za druge“ kao Isus – osmi dan priprave

Svakodnevno druženje s Isusom, Tomislav Ivančić Ovu molitvu možeš obavljati u


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati