Kad Duh zahvati srce

Piše: Ines Vranješ, hagioasistentica

Novi uvjeti života koji su nam se svima nametnuli i izolacija koja me je zadržala u kući
darovala mi je vrijeme u kome smo kao obitelj bili više upućeni jedni na druge. Razlike među nama i povremene netrpeljivosti prije smo rješavali odlaskom na aktivnosti izvan kuće.

Svjesna sam da je to bio bijeg od sukoba i međusobnog prihvaćanja. Uz pomoć hagioterapije naučila sam se nositi s povredama koje sam primala od bližnjih, naučila sam kako liječiti rane i opraštati.

Vrijeme izolacije mi je darovano kako bi se mogla dogoditi preobrazba moga srca.Vrijeme provedeno u svakodnevnoj tišini i druženju s Isusom kroz njegovu Riječ, u bliskom kontaktu s prirodom kroz rad u uređenju okućnice u mene je ulazila radost, mir i nova snaga.

Snaga koja se očitovala u opredjeljenju za činiti dobro kroz misli, riječi i djela, u strpljivosti prema slabostima mojih bližnjih, u razumijevanju njihovog ponekad neprihvatljivog ponašanja i kroz ljubav i prihvaćanje osoba baš takvih kakve one jesu.

Svjesna sam promjene koja se u meni dogodila. Kada Duh zahvaća srce u njemu više nema mjesta za uvrede i gorčinu, već samo zahvaljivanje za Ljubav koja sve nadilazi.

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Total
0
Shares
Prev
Zašto evangelizirati, zašto proglasiti Radosnu vijest? – iskustva voditelja

Zašto evangelizirati, zašto proglasiti Radosnu vijest? – iskustva voditelja

Uredila: Anđela Krivić Jasno je da suvremena Europa treba povratak svojim

Next
Svakodnevni ritual ili susret?

Svakodnevni ritual ili susret?

Piše: Ljubica Baković Svaki dan imam svoje vrijeme za molitvu, sve do noći,


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati