Nova kolumna – Sagradi kuću na stijeni

U uredništvu portala smo osobno uvidjeli kako nije jednostavno napraviti treći korak (misao, riječ i djelo) te pročitano provesti u praksu.
Kako bi sve nas motivirali i nadahnuli na konkretnu praksu odlučili smo pokrenuti novu kolumnu. Koja će za početak izlaziti jedanput tjedno i svaki put će biti neki novi kolumnist član Zajednice Molitva i Riječ (ZMR). Ideja je da budu kratke, ali proživljene. Pozivamo i vas da pokušate s nama uroniti u praksu, ali i poslati nam svoje iskustvo prakse ili komentar na mail: urednistvo
@andjela

Piše: Lucija Vuksan Ćusa

Predanje

Ove Korizme čujem u pjesmi stihove “po toj Muci Ti nam daj”. Po prvi put uočavam da je to smisao. Ja sam gurala svojim snagama, svojom mišicom. Revno i ustrajno! Ali, što je On onda išao na Križ? Njegov Križ gubi smisao u mojim nastojanjima. Danas imam drugi pogled. To su ta uska vrata, moći predati Njemu. U svjesnosti živjeti dane. Moja je odluka, moje nastojanje, moj napor je samo to. Sve drugo čini On.

Prihvaćam! Prihvaćam otkupljenje, Muku, Križ.

Prihvaćam da On čini, a ja da upijam, usvajam tu Ljubav za mene učinjenu.

Novi mentalitet, novi način molitve. Upijati želim! Ne upirati. Opušteno, mirno u povjerenju predavati svaku situaciju. Neka svaki razgovor vodi preko mene Duh Sveti, svaku moju misao neka upravlja.

Profesor Tomislav Ivančić u svojoj meditaciji je posebno naglašavao djelovanje Duha Svetoga: „Pusti zatim neka Duh Sveti govori u tebi, neka moli u tebi, neka ti svjedoči da si dijete Božje. Zahvaljuj Duhu Svetome…

Duh Sveti je stvarateljska Osoba, vrhunska sloboda, mir. On osposobljava čovjeka za stvaranje. On je najjača sila svijeta. On je Ljubav i sve vodi tiho, delikatno, polagano, ali sigurno k cilju. Tko njega prima postaje sposoban da pobjeđuje sve nedaće života.“

Zato se odlučujem da oslobodim prostor od sebe za Njega. Želim ovo iskustvo, da drugačiji budu moji dani, vođeni Njime, upravljeni Njime. U svaku misao, svaki govor, svako djelo danas puštam Duha Svetog. Novi život!

Trs i loza. Od Trsa ide sve, loza je samo “medij”, ono izloženo na kojem izrasta novi plod.

Total
0
Shares
Prev
Molitve za pravednu vlast u Hrvatskoj

Molitve za pravednu vlast u Hrvatskoj

Pripremila: Ljerka Jurkić Dragi prijatelji, u ovom tako važnom trenutku za našu

Next
U korizmu sa Tomislavom Ivančićem

U korizmu sa Tomislavom Ivančićem

Križni put “Pođi za mnom” Tomislav Ivančić Postani svjestan da je Isus pred


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati