OTMJENOST DUŠE – Tomislav Ivančić

Iz knjige: Otmjenost duše

Rođeni smo da stvaramo, radimo i budemo aktivni. Tko radi, može imati samo jednog napasnika, a to je umor; međutim, tko ne radi ima tisuće napasnika.

Poznata je poslovica koja kaže: Čovjek je više sposoban da se do smrti dosađuje, nego da se do smrti naradi. Sigurno, život je obično prekratak.

Ima ljudi, genijalnih i velikih, kojima se učini da su tek počeli stvarati, a već moraju poći s ove zemlje. Stoga je potrebno biti vječno aktivan.

Odmarati se ne znači biti neaktivan, nego iskopčati jedne sposobnosti svoga bića, a ukopčati druge. Miran rad čovjeka jača. Umor, naime, nastaje tamo gdje smo se toliko fizički mučili da je duša ostala zanemarena. I tada duša boli, čovjek osjeća prazninu, nesigurnost i strah u svojoj duši. Ili, tamo gdje čovjek i duševno i tjelesno radi, ali duhovno zanemari, optereti savjest ili dobije bezbrojne rane.

Rane kao i savjest znaju izgrizati snagu naše duše i našeg tijela. Zato od napetosti i grižnje savjesti znaju nastati teške bolesti, ali i psihički stresovi i slomovi živaca.

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Total
0
Shares
Prev
Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Piše: Lana Poljak Branisavljević DOBRO IMA ZADNJU RIJEČ Svaki čovjek stvoren je

Next
Nada koja oslobađa

Nada koja oslobađa

Piše: Ana Perišić, hagioasistentica Postoje trenuci u kojima ti se čini da se


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati