„KAKO JE LIJEPO BITI ČOVJEK!“

Prije dvije godine jedna me osoba jako povrijedila. Koliko god mislila da sam oprostila, sjećanje me vraćalo na tu osobu, a u meni se javljala ona ista srdžba i nemir.

Shvatila sam kako zapravo nisam oprostila. Odlučila sam primijeniti hagioterapijski lijek za opraštanje –  počela sam iz dana u dan ponavljati:

  1. Opraštam mu
  2. Želim da i on meni oprosti
  3. Volim bar nešto na njemu
  4. Zahvalna sam na njemu

Iako mi se u početku to činilo nevjerojatno i isforsirano, s vremenom sam počela vjerovati u to što govorim. I tako se dogodilo čudo.

Kada sam nakon dugo vremena srela tu osobu, vidjela sam ga kao osobu koja u meni budi, prije svega, sažaljenje. Samo sam ga u srcu blagoslovila i zagrlila. U meni nije bilo ni trunke srdžbe ili nemira. Bila sam tako sretna da sam od sreće zaplakala i rekla sam sebi: “Pa ja sam oprostila!” Nisam mogla vjerovati. I bilo mi je smiješno kako ne vjerujem vjeri. Zar nam nije rečeno: “Sve je moguće onome koji vjeruje.”?

Samo je potrebno biti strpljiv i ustrajan i dogodit će se.

Kako je to bilo divno iskustvo. Ja sam pobijedila, ja sam slobodna! Mislila sam da će mi srce puknuti od bujice ljepote koja je tekla mojim venama. To je trenutak kada čovjek može reći: “Kako je lijepo biti čovjek!

V. P.

Total
0
Shares
Prev
Kako biti pozitivan i zdrav? – Tomislav Ivančić

Kako biti pozitivan i zdrav? – Tomislav Ivančić

Ovaj članak je besplatan

Next
Meditacija za tebe – Tomislav Ivančić

Meditacija za tebe – Tomislav Ivančić

Piše: prof


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati