Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Piše: Lana Poljak Branisavljević

ŽIVOT NIKAD NE PRESTAJE

Moja mala djevojčica koja ima nepunih pet godina jučer mi je postavila pitanje: “Mama, mi ćemo uvijek živjeti, jel’ da? Mi nikada nećemo umrijeti, zar ne?”

Jedno duboko pitanje za tako malu djevojčicu, zar ne? No, ono je samo još jedna potvrda kako djeca stvarnost razumiju i upijaju srcem i umom. U meni kao da je tada zabljesnula duboka radost: Pa da! Mi nikada nećemo umrijeti niti možemo nestati. Naše tijelo se doduše troši i propada, ali duh u nama je vječan i neuništiv. Iz ruke samog Stvoritelja smo potekli, na svoju sliku nas je stvorio. On je apsolutno postojanje u koje smo i mi uronjeni.

Upravo zato naši koraci na zemlji imaju smisao. Upravo zato ne moramo lutati i bojati se onoga što dolazi kada skinemo “odjelo svoga tijela” jednog dana. No, postavlja nam se još jedno bitno pitanje, a ono glasi: “A što ćeš jednog dana sa sobom ponijeti k Ocu?”

Kaže jedna priča da je vlasnik jednog građevinskog poduzeća pozvao svoga radnika i pokazao mu prekrasno zemljište, dao poveću svotu novaca i rekao mu neka na tom mjestu izgradi  kuću, kvalitetnu i lijepu. No, radnik je pomislio kako je šteta dati baš sav taj novac za izgradnju kuće pa je štedio na materijalu gdje god je mogao, a novac kriomice stavljao u svoj džep. Kada je kuća bila dovršena, okupili se svi radnici na svečanoj primopredaji ključeva. Tada vlasnik poduzeća kaže svom radniku: “Ne moraš mi predati ključeve ove kuće, ona ostaje tebi kao nagrada za sve godine koje si proveo radeći u našem poduzeću.” Radnik tada ode tužan znajući kako je potkradao poduzeće i loše gradio, a sve mu je bilo dano…

Zastani malo i promisli kakvu “kuću” ti gradiš na ovoj zemlji, propadljivu ili nepropadljivu, od lošeg materijala ili vrhunskog materijala? Samo ono što si s ljubavlju ugradio u svoje odnose, u svoj brak, obitelj, u svoje poslove i nastojanja – to je vječno i nepropadljivo.

Stvoritelj ti je sve dao, život, tebe kao osobu, savjest, slobodu, spolnost, kreativnost, razum i intelekt, sjećanje i pamćenje. Darovao ti je vrline i kreposti, talente i sposobnosti. Dao ti je mjesto za život, zrak koji udišeš, hranu za tijelo, prekrasnu prirodu i ljude na tvom životnom putu.

Ti si bogat čovjek! Hoćeš li umnožiti to svoje bogatstvo i graditi za vječni život? Budi mudar i počni već od danas…

Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.


Total
0
Shares
Prev
Početak hagioterapijskih predavanja u Samoboru

Početak hagioterapijskih predavanja u Samoboru

Radosni smo što vam možemo najaviti početak hagioterapijskih predavanja u

Next
Što ti je na prvom mjestu u životu?

Što ti je na prvom mjestu u životu?

Tomislav Ivančić, „Minuta za tebe“, od dana 28


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati