Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Piše: Lana Poljak-Branisavljević

BLIZINA

Jučer mi je moj sin rekao: “Mama, molim te, danas me samo grli i budi tu kraj mene. Baš te trebam blizu. Nemoj ništa drugo ići raditi.” Onda je i kćerkica dotrčala do nas dvoje i rekla: I mene, i mene! U tom trenutku tako sam snažno doživjela tu njihovu čežnju za našom blizinom i zajedništvom.

Kako nam je zapravo malo potrebno da bi bili istinski radosni. Čini mi se da promatrajući djecu iznova učim iz dana u dan što je to bitno u životu, kako biti jednostavan i razigran. Kolike samo trenutke svoga života provedemo baveći se tako površnim i zapravo nebitnim stvarima i zakompliciramo i ono što može biti jednostavno.

Biti nekome blizu ne znači samo fizički biti prisutan pokraj nekoga već duboko srcem doživjeti drugoga, biti čitav posvećen toj osobi.

Biti nekome blizu ne znači samo fizički biti prisutan pokraj nekoga već duboko srcem doživjeti drugoga, biti čitav posvećen toj osobi. To je trenutak kada si svjestan da si tu i sada. Tada zaista živiš taj trenutak, a ne da on mimo tebe prolazi. U vremenima kada smo fizički tako daleko, predaleko jedni od drugih postajemo jače svjesni ljepote trenutka kada se drugome zagledamo u oči, ljepote dugog zagrljaja ili pak poljupca. No, osim tog vanjskog dodira neizmjerno je važan dodir duša, kada prepoznaješ da je osoba pokraj tebe netko tvoj, kada se vaše duše ogledaju jedna u drugoj.

Da bi čovjek mogao biti blizu drugom čovjeku, on prije svega treba biti blizu svome Stvoritelju. Od Njegove blizine mi živimo i jesmo i jedino tada smo sposobni ljubiti. Jer, što ćemo, dragi prijatelju, drugome dati ako Ljubav nismo upili, ako na Ljubavi nismo “osunčali svoje hladnoće” i dopustili da Ljubav ozdravlja naše ožiljke?

Ovih dana treba nam prije svega blizina našeg Stvoritelja, Onoga koji čezne za našim pogledom i zagrljajem. Naslonimo glavu na rame svoga Stvoritelja i poslušajmo kako nam progovara. Neka ti dani pred tobom donesu pouzdanje i mir!

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Total
0
Shares
Prev
“Outsourcing” djece – ljubav bez profita

“Outsourcing” djece – ljubav bez profita

Piše: Tin Ivković Iz znanstvenih istraživanja, kako hagioterapije tako i drugih

Next
AKO VAS SIN ČOVJEČJI NE OSLOBODI ….“ (10)

AKO VAS SIN ČOVJEČJI NE OSLOBODI ….“ (10)

Piše: Miroslav Kolovrat Globalizacija ili “Novo normalno?


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati