Zaokret prema središtu

Piše: Marijana Ištvanović

Nedjelja je, i to vruća ljetna nedjelja. Da bi me prijateljica obradovala, šalje mi pozdrav s prašnjavog i vrućeg poljskog puta koji vijuga plodnim podravskim poljima. Zaustavlja se pored suncokreta i šalje mi snimku.

Gledam taj veliki, žuti cvijetak prepun zrna i vrijednu pčelicu koja uživa u središtu ove ljepote i pitam se: JESAM LI SE I JA OKRENULA SVOME SREDIŠTU, izvoru svoga života, u ovim vrućim danima? 

Suncokret se svojom glavicom okreće suncu, a čovjek? Mrmlja na vrijeme i sve oko sebe i nikad zadovoljan nije. Na toj razini ne primjećuje život oko sebe. 

Još uvijek pamtim jedan vrući ljetni dan i moje mrmljanje jer sam morala na posao, a još nije bila ugrađena klima. Tako ljuta, saginjem se da otključam svoj bicikl, kad ono, ugledam jedan predivan žuti cvijetak – maslačak. On cvate i živi svoj život na tom vrućem, gradskom betonu. Zagledam se u njega i potiho izgovorim u sebi: E, pa kad možeš ti, MOGU I JA. Ti nemaš ni vode ni duha, a ja sam to sve dobila.
Od tada uvijek oko sebe tražim taj mali cvijetak koji me diže na duhovnu razinu, gdje je skrivena sva moja snaga da mogu dalje i u ovim vrućim danima.

Predragi čitatelju, ti koji si možda već naučio kojom stranom hodati i okretati se izvoru svoga života – “suncu” koje obasjava i tvoj život, pridruži nam se da zajedno pomognemo čovjeku pored nas da se okrene na dobru stranu i da tako svi zračimo tom zaraznom ljepotom, istinom, dobrotom i ljubavlju. Za početak će to biti dovoljno i sigurno će nestati mraka oko nas. 

Ljeto će proći, a mi? Jesmo li okrenuli svoje glavice “suncu” poput ovog suncokreta i spojili svoj duh na izvor života? Jesmo li se prepustili Životu da oživi i obnovi naš život? Ako nismo vrijeme je da aktiviramo svoj duh, svoje duhovne oči, uši i čitavo biće i u ovim sušnim danima koji su nam darovani. 

HVALA TI ZA TVOJU ODLUKU DA RASTEŠ.

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Total
0
Shares
Prev
Sloboda – Tomislav Ivančić

Sloboda – Tomislav Ivančić

“Sloboda je ona koja je u nama ugrožena, a time je ugrožen i sam

Next
Meditacija za tebe – Tomislav Ivančić

Meditacija za tebe – Tomislav Ivančić

Izvor (iz knjige): Hagioterapija u susretu s čovjekom Sjedni opušteno, mirno


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati