Seminar nove evangelizacije za mlade – prijavnica

Seminar nove evangelizacije za mlade pod geslom:

»Pođi za mnom!« (Mt 9, 9)

Zajednica Molitva i Riječ (ZMR) organizira trodnevni Seminar nove evangelizacije za sve prijavljene u dobi do 40 godina. Voditelji su članovi ZMR, evangelizatori i hagioasistenti. Seminar će se održati od 26. do 28.3. 2021. online preko platforme Zoom.

Raspored je sljedeći:

Petak 19.00 – 21.30
Subota 09.00 – 12.00; 16.00 – 20.00
Nedjelja 16.00 – 19.00

Link za prijavu:

https://forms.gle/MBnEUpx7woworH6Y8

Preduvjeti za sudjelovanje na seminaru su:
pristup internetu i mogućnost instaliranja aplikacije Zoom na mobitel ili laptop (nakon što se uspješno prijavite u mailu ćemo vam poslati detaljnije tehničke upute).
Radi plodonosnijeg sudjelovanja na seminaru poželjno je osigurati i prostor gdje možete biti u miru (sami) za vrijeme trajanja seminara.

Zbog povezanosti sadržaja potrebno je biti od početka do kraja seminara te interaktivno sudjelovati u seminaru (pripremite bilježnicu i olovku). Radi bolje mogućnosti sudjelovanja i međusobne interakcije, broj sudionika bit će ograničen. Prijave traju do četvrtka 25. ožujka (15.00h) i tada ćemo Vas obavijestiti o statusu prijave, zato Vas pozivamo da se prijavite na vrijeme. Ako imate dodatnih pitanja možete nam se javiti na tehnika@zmr.hr.

Dodatne informacije o povijesti i cilju seminara možete pronaći na web stranici ZMR:

http://zmr.hr/seminari-nove-evangelizacije/.

Neka iskustva sa seminara:

Tisućama milja daleko od mjesta održavanja seminara, sjedio sam sam u sobi. Troje  voditelja, uz pomoć dvije prevoditeljice, polako, jednostavno, metodično izgovarali su riječi koje su mi prodirale u dušu i prvi put u životu susreo sam se s Isusom. U toj sam sobi osjetio Njegovu prisutnost. Osjetio sam Njegovu ljubav. Osjetio sam Njegov oprost.

Čitao sam iskustva drugih sa Isusom, ali riječi koje sam pročitao pripadale su drugima. Bilo je to poput čitanja o postu. Samo kad se to može doživjeti, fizički, emocionalno i duhovno; može se reći, “postio sam.”

Sad sam doživio najosobniji susret sa Živim Bogom, Isusom. Pišući ovo 10 dana nakon seminara, osjećam se kao da cijeli život plivam u oceanu riječi. Seminar je bio konop napravljen od jednostavnih, istinskih riječi koje vole. Njihova snaga me izvukla iz olujnog mora u čamac s Isusom. U sigurnosti čamca moja je duša zarasla. Za mene je ništa manje od čuda, da sam od 7,7 milijardi ljudi na ovoj Zemlji baš ja dobio milost da uspostavim kontakt s ovom zajednicom.

Jednom nije dovoljno! Ako Bog da, volio bih sudjelovati iznova i iznova. Razmišljajući: iznenađujuće je kako je seminar kroz Zoom bio izuzetno snažan i dao život. U privatnosti moje sobe, mog ormara; prodirale su samo riječi:

Ivan 1,1: “U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše od Boga i Riječ bijaše Bog.”

Henryks Ternier


Na ovaj seminar sam došla spontano. Vidim da sam s razlogom bila tu, puno sam toga naučila: da je Bog jači i snažniji od svih mojih strahova. Ne trebam vršiti pritisak na sebe. Moram prestati s tim jer me Bog ljubi ovakvu kakva jesam, ja sam njegovo ljubljeno dijete. Svi smo posebni i jedinstveni i ne trebamo gledati na tuđe živote. 

R.B


Prije seminara sam bila u svađi s roditeljima, bila sam jako ljuta i povrijeđena i ta situacija je bila mučna jer je trajala neko vrijeme. Dirnulo me iskustvo jednog od voditelja kako je oprostio svojoj majci. Tako je Duh Sveti mekšao i punio moje srce do kraja seminara tako da sam kad je završio seminar otišla do tate zagrlila ga i poljubila i rekla – Oprosti (jer sam znala da je on povrijeđen mojim riječima i optužibama). Pa sam otišla do mame poljubila ju i rekla – Volim te (jer sam osjetila da misli da ju ne volim i da joj samo zamjeram). Znam da je to Duh Sveti učinio jer ta ljubav nije bila moja.

M.P


Što se tiče iskustva, ja sam zaista prije svega oduševljen, a s druge strane nekako zatečen i uhvaćen u mrežu pitanja koji u meni odzvanjaju. Nešto se dogodilo u meni što ne znam objasniti, ali znam da mi je pokazalo da trebam primijeniti neke stvari na sebi i da je oživilo molitveni duh u meni te otvorilo neke nove sfere za koje nisam znao da se nalaze u meni. Kao da sam dobio drugu dioptriju. Zaista čeznem nastaviti se formirati i hagioterapiju tim više upoznati. Zaista sam zahvalan što sam sudjelovao na seminaru te sam toliko obogaćen.

Redovnik, N. D

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije

Total
0
Shares
Prev
BOGATSTVO TIŠINE

BOGATSTVO TIŠINE

Piše: Marijana Ištvanović, hagioasistentica  Predragi čitatelju, poklanjam

Next
Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Piše: Lana Poljak Branisavljević OZDRAVLJATI BRAK Brak je čudesna stvarnost


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati