Iz susreta s Isusom ići ljudima

Piše: Robert Zajec

Nakon završenog Međunarodnog susreta doživio sam kao i svaki put do sada potrebu za
vlastitom životnom promjenom. Odlučio sam ljetne dane provesti s Isusom na moru i sa samo jednim ciljem da se dogodi pravi susret s njim. Susret koji će me promijeniti tako da postanem sposoban primiti od njega ono što mi treba kako bih bio bolja osoba i kako bih vrijeme koje je ispred mene bilo na korist meni i ljudima koji su u mom životu.

Kao i puno puta do sada tako i ovog ljeta doživio sam da Bog daje obilato kad mu se
odazovemo. Prvo se pobrinuo za smještaj koji je pripremio kod ljudi koji su trebali upravo ono što sam nosio nekako svježe u sebi od Međunarodnog susreta. Trebao im je netko tko će im posredovati živog Isusa i Radosnu vijest u praksi. Netko tko će im vjerodostojno izreći da Bog hrabrima daje snagu za svakodnevni novi početak.

Moj boravak tamo je jako djelovalo na sina koji živi u kući sa svojom majkom gdje sam bio
smješten. Taj sin je hrvatski branitelj i bivši ovisnik o heroinu, na prvi pogled djeluje bezvoljan kao da nema želje za životom. Većinu dana provodi u kući s majkom. Tih se dana ohrabrio i nakon dugo godina otišao u Crkvu na ispovijed i svetu misu. Odlučio je to činiti svakodnevno i uz sve to donositi svakodnevno nove dobre odluke. Osim što se u svemu tome rodilo novo prijateljstvo kao rezultat mog novog opredjeljenja za Isusa rodila se i moja spremnost za nove odgovorne i konkretne životne korake u životu.

Radost je neizmjerna kada znaš da je Isusu stalo do svakog čovjeka i da svakome daje baš ono što mu trenutno treba ili što je spreman primiti. Jedina sigurnost u ovome svijetu je s Isusom ići ljudima i s Isusom zakoračiti u nove životne zadaće.

Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Total
0
Shares
Prev
Iskustva sa seminara

Iskustva sa seminara

Od siječnja do travnja održani su uživo seminari nove evaneglizacije u: Zagrebu,

Next
Meditacija za tebe – Tomislav Ivančić

Meditacija za tebe – Tomislav Ivančić

TISUĆE ŽELJA I JEDNA ČEŽNJA Naše želje su poput malih uličica u kojima možemo


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati