Meditacija za tebe – Tomislav Ivančić

KAO DIJETE


Upoznati Isusa znači prepoznati Boga. Prihvatiti Isusa znači povjerovati Bogu. Zavoljeti Isusa kao prijatelja znači u Bogu vidjeti prijatelja i živjeti sretno u tom prijateljstvu. Gledati kako Isus liječi i pomaže ljudima, pomaže tebi da vjeruješ kako Isus liječi i dodiruje tvoju muku i depresiju, izvlači te iz nje i opet te čini zdravim i sposobnim da činiš dobro. Isus je došao uništiti naše grijehe. Uništio ih je time što nas je otkupio. On je pošao na križ i u smrt, kako bi svojom krvlju uništio naše grijehe, krivice i zla koje smo počinili, kako bi popravio sve ono krivo što smo jedni drugima činili i osobito ono što smo činili Bogu i njegovu svijetu. Isus, dakle, nije samo nama oprostio, nego je i popravio ono što smo mi pokvarili. On svojim otkupljenjem stvara novi svijet popravljajući onaj koji smo grijesima i zlim djelima iskrivili. U Isusu je oproštenje, ali i popravljanje narušenog svijeta.

Isus ne voli grijehe, ali voli grešnike, kaže da je došao izliječiti bolesne i zato Isus razlikuje grešnike od grijeha.

On se miješao s njima. Tko se osjeća grešnikom, Isusov je prijatelj i miljenik. U Isusovoj anegdoti o samodostatnom farizeju koji sebe hvali da štuje Boga, da čini sve dobro, i cariniku koji priznaje svoje grijehe, Isus pristaje uz carinika: “A carinik, stojeći izdaleka, ne usudi se ni očiju podignuti k nebu, nego se udaraše u prsa govoreći: “Bože, milostiv budi meni grešniku!’ Kažem vam: ovaj dođe opravdan kući svojoj, a ne onaj! Svaki koji se uzvisuje, bit će ponižen; a koji se ponizuje, bit će uzvišen.”

Dobro je ako vidiš svoje grijehe, pa ih priznaš. Tada ih Isus uništava i njih više nema. Zlo je ako ih ne priznaješ i ako misliš da si pravedan i ne trebaš Boga. Sveti Ivan kaže: “Ako kažemo da grijeha nemamo, varamo sami sebe i istine nema u nama. Ako pak grijehe priznamo, Bog koji je vjeran i pravedan oprostit će nam grijehe i očistiti nas od svake nepravde.” Nije problem grijeh, nego naše nepriznavanje grijeha. Budući da priznaješ grijeh, da te on čak odviše pritišće, budi siguran da ti je oprošten i da je Bog popravio tvoj život.

Spašen si te imaš pravo skočiti u Isusov naručaj i gledati kako otac nebeski kao najnježniji otac širi ruke da te primi.

Važno je prihvatiti tu Božju ponudu u Isusu Kristu. Nemoj se praviti grešniji nego što jesi. Pogotovo nemoj pomisliti da je tvoj grijeh jači od Boga. Samo je jedan neizmjeran, apsolutan, vječan. a to je Bog. Prema tome, nema grijeha koji bi mogao biti tako velik da ga on ne bi oprostio. Važno je stoga biti poput djeteta koje sve prima od svojih roditelja i njima vjeruje. Isus je to rekao riječima: “Zaista, kažem vam, tko ne primi kraljevstva Božjega kao dijete, ne, u nj neće ući.”

Pred onima koji primaju kraljevstvo Božje kao djeca Isus širi ruke i kaže da ih želi zagrliti. Isusu su donosili dojenčad da ih se dotakne. Vidjevši to, učenici im branili, a Isus ih dozva i reče: “Pustite dječicu neka dolaze k meni i ne priječite im jer takvih je kraljevstvo Božje!” Novi zavjet se naziva Radosna vijest. Isus je počeo svoju propovijed upravo riječima: “Kraljevstvo Božje je pred vratima. Obratite se i vjerujte Radosnoj vijesti!”

Dovoljno je zagledati se u Isusa iz Nazareta svojim duhom i već ćemo osjetiti da smo zdravi. Možemo gledati minutu, dvije, tri u njegove oči i osluškivati njegov glas i njegovo srce i tada ćemo doživjeti kako nas zahvaćaju Božja ljubav, praštanje, dobrota i kako mrak u nas ulazi svjetlo, a iz nas odlaze i bolest.

Isus iz Nazareta je jedinstvena osoba ljudske povijesti. Nitko nije činio takva djela kakva je on činio. Nitko nije govorio tako kao on. I nitko nije sposoban osloboditi te tvoje bolesti i nevolje, utješiti te i ohrabriti i tako te opet uvesti u život – kao on.

Danas mu pruži ruku i pođite zajedno u život.

https://hagio.hr/uncategorized-hr/klub-podupiratelja-zaklade-tomislav-ivancic-za-2023/

Meditacija za tebe – Tomislav Ivančić

Total
0
Shares
Prev
PUT U ŽIVOT

PUT U ŽIVOT

Piše: Ines Vranješ, hagioasistentica Život, dragocjeni dar, svijest da postojimo

Next
POSJETITI ONOGA KOGA SU SVI ODBACILI

POSJETITI ONOGA KOGA SU SVI ODBACILI

Razgovor s Pavicom Jurić-Rašić Razgovarala Željka Kolar, iz arhive Hagio


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati