Prihvatiti sebe – iskustvo hagioterapije

Istinitost podataka jamči centar koji je slučaj ustupio. Podaci poznati uredništvu.

Mislio sam da sam odrastao muškarac, jer sam već prilazio tridesetim godinama, ali mi se činilo kako nešto ne štima u meni.  Pravio sam se  važan, volio se dokazivati. Puno sam pričao, hvalio se uspjesima kod žena.  Išao sam za materijalnim stvarima. Mislio, da sam frajer ako osvojim curu, kupim bolji auto, pa na poslu pričaju o mojim „uspjesima“. Mutio sam kako da lako zaradim. Kovao planove  samo da bih lakše došao do cilja, a taj cilj me kasnije koštao jer to nije bilo ono što je moralno. Prešutio bih mnoge nemoralne stvari da bi se svidio drugoj osobi, a u sebi sam to mrzio i bilo je protiv mene.  Na neki način je to dizalo moje samopouzdanje, ali to je sve bilo lažno. Živio sam da se drugima svidim, a nisam živio sebe kao osobu. Nisam imao svoje ja i potajno sam u sebi patio od praznine. 

Imao sam, ali mene nije bilo. 

Kroz hagioterapijske susrete shvatio sam da se istinska sreća ne može dobiti nikakvim materijalnim stvarima niti provodom za jednu noć. Provodi me nisu činili muškarcem, nego sam se samo dublje zakopavao u to zlo iz kojega se teško izlazi.  Spoznao sam kako je muškarac velik ako odbija provod  i sve lake stvari. Da je muškarac, pravi muškarac kad promišlja, odlučuje se za dobrotu, ima karakter. 

Kad malo priča, ali stoji iza svojih riječi. 

Sada se doživljavam kao muževan muškarac.  Nemam potrebe  dokazivati se riječima, već kulturom i osobnošću. Želim savjetovati sve dečke da ne rade kao što sam ja radio, preporučujem  hagioterapiju jer tako mogu izgraditi sebe kao osobu i imati svoje stavove. 

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Imam budućnost – iskustvo hagioterapije


Total
0
Shares
Prev
Dječja ljubomora

Dječja ljubomora

Piše: Lucija Murgić, dr

Next
Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Piše: Lana Poljak Branisavljević GLEDAJ U ZDRAVLJE Jučer sam provela nekoliko


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati