Donijeti odluku

Piše: Mario Tokić

Uložio sam neke novce za jednu materijalnu stvar. Jesam li dobro prošao? Bi li bilo bolje da sam uzeo ipak malo jeftinije? Ili čak nešto skuplje s drugačijim karakteristikama? Nekoliko dana sam podsvjesno bio okupiran tim pitanjima i kao da su mi krale mir te stezale srce. Vrijeme nisam mogao vratiti, a neprestano sam se pitao gdje sam pogriješio i jesam li ipak mogao proći nešto bolje.

Napadnut takvim mislima, jedne večeri u duhu sam se odrekao te materijalne stvari. Rekao sam Stvoritelju: “Ako treba, već se večeras odričem. Neće meni ništa krasti mir. Materijalne stvari su tu da meni služe, a ne da ja njima robujem.” I u tom trenutku sam bio zahvaćen dubokom slobodom.

Nakon toga iskustva postavio sam si pitanje: “Kako donijeti odluku koja je ugodna Stvoritelju i koja je u skladu s njegovom voljom?”

Kako donijeti odluke gdje se više nećeš morati ništa pitati i gdje te krivnja neće moći dohvatiti, bilo da je riječ o materijalnoj ili bilo kojoj važnijoj ljudskoj stvari?

Bog je prisutan i u najmanjoj sitnici, stoga je dobro uključiti ga u svaku svoju aktivnost.

Svaka stvar na ovoj zemlji, ali i svaka osoba ima svoju krajnju svrhu za koju je stvarana. Prije svega je neizmjerno bitno otkriti, negdje zapisati, svoju konačnu svrhu i zadatak za koji si stvaran direktno od Stvoritelja, koji ti je dao talente i želi da ti budeš njegov pomoćnik.

Ako me bilo što odmiče od krajnje svrhe i moje najdublje čežnje za koju sam stvoren, važno je to prepoznavati i okrenuti svoje tračnice života prema zemlji koja je plodna. To okretanje uključuje stotine malih “Ne” kako bi Stvoritelju i sebi rekao jedno “Da”. 

Kad nisi siguran oko donošenja neke odluke, ubuduće si postavi pitanje: “Odmiče li me to od zadnje svrhe, najdublje čežnje za koju sam stvoren i zadatka koji mi je povjeren?” Ako još nisi siguran, probaj donijeti neku odluku i potom pratiti plodove te odluke u svome životu, jer po plodovima, ali i po onom čime obogaćuješ druge, može se puno toga prepoznati.

Na kraju pročitaj Evanđelje i razmisli što bi Isus učinio na tvom mjestu. Njegova je volja uvijek u skladu s njegovom Riječi.

Neka tvoje odluke poput sjemena padnu na plodno tlo i urode stostruko!

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Total
0
Shares
Prev
Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

MALE RADOSTI Piše: Lana Poljak Branisavljević Iskustvo nekoliko proteklih

Next
Treba li čovjeku u ovom suvremenom dobu nada?

Treba li čovjeku u ovom suvremenom dobu nada?

Piše: Silva Vrdoljak, hagioasistentica  Ovo suvremeno doba gajilo je nadu u


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati